Αποφασιστικός απεργιακός αγώνας ανατροπής

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

16542_10200317138357449_1292989625_nΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα ώστε οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, όπως και οι σχολικοί φύλακες, οι διοικητικοί των πανεπιστημίων, οι εργαζόμενοι στους δήμους, την υγεία κ.α. που βρίσκονται σε αυτή τη θέση να μην οδηγηθούν σε απόλυση.
Η βάρβαρη επιλογή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων που υλοποιούν στα πλαίσια των Μνημονίων κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ δεν οδηγεί παρά σε μεγαλύτερη ανεργία με τις συνέπειες που έχει στη ζωή των ανθρώπων, απαξίωση εργαζομένων έμπειρων και απαραίτητων, αλλά και στην απαξίωση υπηρεσιών και υποδομών χρήσιμων για την κοινωνία, που παραδίνονται στην κερδοσκοπία της βιομηχανίας κατάρτισης, τους εμπόρους υγείας, τους εργολάβους φύλαξης και καθαριότητας, του ιδιωτικού κεφαλαίου συνολικότερα.

Απέναντι στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στους αδίστακτους που λένε “ναι σε όλα” τα Μνημόνια, στα μέτρα που λεηλατούν τις ζωές των εργαζομένων και το δημόσιο πλούτο και αφήνουν στο απυρόβλητο τις “λίστα Λαγκάρντ”, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο ενιαίος και αποφαστικός αγώνας του λαού. Μόνο αυτόν τον αγώνα φοβούνται, γι’ αυτό και απαγόρεψαν την αντιΕΕ-αντικυβερνητική διαδήλωση ενάντια στην φιέστα της ελληνική προεδρία στις 9 Γενάρη. Μια διαδήλωση που έγινε παρά τις απαγορεύσεις και τη δίωξη του αγωνιστή εκπαιδευτικού Π. Αντωνόπουλου που στοχεύει να τρομοκατήσει την κοινωνική πλειοψηφία που στενάζει από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αυτός ο αγώνας μπορεί να συγκρουστεί, να σταματήσει, να ανατρέψει την πολιτική των απολύσεων, της φτώχειας, του αυταρχισμού που επιβάλλουν Σαμαράς-Βενιζέλος-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,

Αυτός ο αγώνας θα φέρει στο προσκήνιο τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, θα βάλει στο επίκεντρο το ξήλωμα της πολιτικής των Μνημονίων, ώστε η φθορά και η κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού της χρεοκοπίας να μη δώσει τη θέση της σε πολιτικές επιλογές που αφήνιουν το λαό στη γωνία, που αφήνουν στο απυρόβλητο τη ρίζα του κακού, το χρέος, τα δεσμά του ευρώ και της ΕΕ και την παραχάραξη της δημοκρατίας που δίνει την εξουσία στο κεφάλαιο και τις τράπεζες.

Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας για να μη γίνουν οι απολύσεις, είναι ο αγώνας με τα πρωτοβάθμια σωματεία που στηρίζεται στη συμμετοχή και τις δημοκρατικές συνελεύσεις, τα ξεκάθαρα αιτήματα, οι αποφασιστικοί -και όχι συμβολικοί, της διαμαρτυρίας- απεργιακοί αγώνες και ο συντονισμός των κλάδων στη βάση του αγώνα και της αλληλεγγύης. Έτσι θα κερδηθεί και η υποστήριξη της κοινωνίας, που αγκαλιάζει κάθε μεγάλο αγώνα που συγκρούνται με την άθλια και αντιδημοκρατική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρά τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και της φασιστικής ακροδεξιάς. Τα βήματα που έγιναν με τη μαχητική απεργία και κινητοποιήση των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβρη μπορούν να ολοκληρωθούν.

Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις Αριστεράς πρέπει με σαφήνεια να δεσμευτούν απέναντι στο δίκαιο αίτημα: κανείς δεν περισσεύει και δε θα απολυθεί. Ούτε η πάλη για μια την παιδεία και τα δημόσια αγαθά ούτε η μάχη για την υπεράσπιση των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας μπορεί να γίνει χωρίς σταθερή και συνεπή δέσμευση σε αυτό το αίτημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρατεύει τις δικές της δυνάμεις σε αυτή τη μάχη, μαζί με τις ευρύτερες δυνάμεις της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, παλεύοντας για μια κοινωνία έξω από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ, για το σοσιαλισμό που μπορεί να διασφαλίσει “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” για όλους. Για αυτό καλούμε σε διαδήλωση την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *