Συμμορίες, εκμεταλλεύονται την αγωνία, την φτώχεια και την υγεία των φτωχών ανθρώπων

ceb5cebfcf80cf85cf85Η κ. Βιτάλη Μαρία, υπερήλικη και ανασφάλιστη, έκανε αγγειογραφία στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Εκεί διαγνώσθηκε ότι έχει ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης (BYPASS) καθώς, όπως της είπαν, όλες οι αρτηρίες της ήταν βουλωμένες.

O γιατρός του ΝΙΜΤΣ που έκανε την αγγειογραφία, αμέσως μετά, με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε έναν γιατρό από το ΙΑΣΩ (!), ο οποίος συναντήθηκε και εξήγησε στην κ. Βιτάλη ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα, ότι το ΝΙΜΤΣ δεν έχει την δυνατότητα να κάνει αυτές τις επεμβάσεις και ότι αυτός θα μπορούσε να κάνει την χειρουργική επέμβαση στο ΙΑΣΩ, με 5.000 ευρώ, που είναι η συνολική αμοιβή για όλη την ομάδα!….Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική. Το ΚΙΦΒ κάθε εβδομάδα δέχεται σωρεία παρόμοιων καταγγελιών

Τέτοιες συμμορίες , που εκμεταλλεύονται την αγωνία, την φτώχεια και την υγεία των φτωχών ανθρώπων του λαού μας, βρίσκονται παντού σε ολόκληρο το κρατικό νοσοκομειακό σύστημα, με εξαίρεση βέβαια ένα σημαντικό ποσοστό πραγματικά προοδευτικών και ουμανιστών γιατρών, που τιμάνε την επιστημονική τους αποστολή και τον όρκο του Ιπποκράτη και τους έχουμε δει να πολεμάνε όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντος, να στέκονται ως επιστήμονες μαχητές, να τρέχουν και πολλές φορές να «πηδάνε» πάνω και ανάμεσα από τα ράντζα, να συμπάσχουν και να προσφέρουν!…

Τα φαινόμενα της εμπορίας της υγείας, του πόνου και των αδιεξόδων της φτώχειας, τα οποία μαρτυρούν, μεταξύ των άλλων, όχι μόνο την ηθική εξαχρείωση αλλά και την ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, την εξαχρείωση και την κατάρρευση αυτού του ίδιου του ΕΣΥ και δεν ανήκουν στα «άνθη του κακού», τα οποία συναντά κανείς σπάνια, αλλά έχουν εδώ και χρόνια μονιμοποιηθεί και έχουν προσλάβει μαζικές διαστάσεις, σαρώνουν κυριολεκτικά το ΕΣΥ. Τα φαινόμενα αυτά αγκαλιάζουν μεγάλες μάζες ανάξιων γιατρών και άλλων στελεχών της υγείας, που έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα και αποτελούν, συνήθως, πολιτικά, κοινωνικά και εκλογικά του στηρίγματα. Είναι γεννήματα μιας μακροχρόνιας σήψης και καρπός του κοινωνικού συστήματος της εκμετάλλευσης και του διεφθαρμένου δικομματισμού, ο οποίος σήμερα έχει προσλάβει την μορφή της διακυβέρνησης. Γι αυτή την πολιτική και κρατική εξουσία οι βαριά άρρωστοι είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης και πηγή μαύρων εσόδων.

Όλα αυτά είναι σε γνώση της κυβερνητικής και της ευρύτερης πολιτικής εξουσίας γι’ αυτό και προστατεύονται από κρατικούς και πολιτικούς μηχανισμούς, από διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και από ορισμένους ηγετικούς κύκλους του συνδικαλιστικού κινήματος. Γι’ αυτό, επίσης, βρίσκονται, κατά κανόνα, έξω από κάθε φορολογικό έλεγχο ενώ οι παρανομίες τους απολαμβάνουν, για δεκαετίες, καθεστώς ατιμωρησίας.

Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΚΙΦΒ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας
210-7628209 + 6977.747431
Egmont1937@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *