«Διαρθρωτικές αλλαγές»

Αναμενόμενα τα όσα είπαν στην συνέντευξη που έδωσαν πριν φύγουν απ’ την χώρα μας οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικής κατάκτησης το μετέφρασαν στο ότι «η πορεία της οικονομίας είναι σε καλό δρόμο», τις στρατιές ανέργων και την φτώχια που εξαπλώνετε σε πλατιά τμήματα του πληθυσμού μας την χειροκρότησαν λέγοντας: «τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου βαίνουν ικανοποιητικά, ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή».

Δεν παρέλειψαν επίσης να σημειώσουν ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι σε καλό επίπεδο –αυτό τους ενδιαφέρει βασικά- τονίζοντας ότι σε αυτό βοήθησε πολύ η ενεργοποίηση της επέκτασης κατά 25 δισ. ευρώ του κυβερνητικού προγράμματος εγγύησης των τραπεζικών ομολόγων, που εγκρίθηκε τον Αύγουστο.

Από κει και πέρα απαίτησαν από την κυβέρνηση του γιες μεν ΓΑΠ και για να δώσουν την επόμενη δόση του δανείου, να γίνει παρελθόν το όποιο δημόσιο σύστημα υγείας έχει απομείνει, να ξεπουληθεί κάθε δημόσια περιουσία και να προχωρήσουν «οι διαρθρωτικές αλλαγές». Φυσικά «διαρθρωτικές αλλαγές» ονομάζουν το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, την μείωση των αποδοχών τους. Επίσης, το τέλος στις συμβάσεις εργασίας και όπως στρογγυλεμένα το είπαν «ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα στο επίπεδο της επιχείρησης, και μέσω μεταρρύθμισης των συστημάτων συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας». Με δυο λόγια ο εργοδότης θα μπορεί να προσλαμβάνει, όποτε θέλει, για όσο καιρό χρειάζεται τον εργάτη, να τον απολύει όποτε θέλει και να τον πληρώνει ψίχουλα. Μ’ αυτό τον τρόπο λένε θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα!!!

Μία απάντηση στο “«Διαρθρωτικές αλλαγές»”

 1. Τι είναι πραγματικά το Ελληνικό Χρέος;

  Κατά 83% περίπου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αποτελείται από ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου (ΟΕΔ) που λήγουν σε διάφορους χρόνους και κυρίως μέχρι το 2020. Αλλά το τεράστιο ποσοστό του χρέους είναι τίτλοι του Ελληνικού δημοσίου σε ευρώ στο εσωτερικό!!

  (…)

  Για λεπτομέρειες:

  ____________________________________
  ★ Μαρξιστική Θεωρία και Πράξη
  http://www.theorystudies.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *