Σχολή Θετικών Επιστημών: αδιέξοδη και καταστροφική η πολιτική Φορτσάκη

fortsakis-matΑνακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών

14/11/2014

Το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων της ΣΘΕ εκφράζει την πιο έντονη ανησυχία του για την πορεία στην οποία έχει μπει η νέα Πρυτανική Αρχή του ΕΚΠΑ. Είναι αδιανόητο: έτσι όπως πάμε, θα κληθούμε στο τέλος να κάνουμε μάθημα όχι μόνο πλάϊ στα σκουπίδια αλλά και χέρι χέρι με τα ΜΑΤ.

Η πολιτική σιδηράς πυγμής του νέου Πρύτανη είναι ανιστόρητη και εξωφρενική για πανεπιστημιακό δάσκαλο. Οδηγεί σε έναν επιταχυνόμενο κατήφορο που, αν δεν ανασταλεί, σύντομα θα οδηγήσει σε καταστροφικές και ενδεχομένως μη ανατάξιμες συνέπειες.

Καλούμε τη νέα πρυτανική αρχή, ανεξάρτητα από τον τρόπο που προήλθε, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και επιτέλους να στραφεί στα προβλήματα του ΕΚΠΑ αντί να ασχολείται με το ποια σχολή θα κλείσει σήμερα και πού θα τοποθετήσει τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Ειδικότερα καλούμε εκείνους από το Πρυτανικό Συμβούλιο που προέρχονται από τη ΣΘΕ, και οι οποίοι δημόσια είχαν στο παρελθόν δεσμευτεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για την μη ανάμειξη των ΜΑΤ στις υποθέσεις του ΕΚΠΑ, να επισημάνουν στον κ. Φορτσάκη το αυτονόητο: τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές θα δημιουργήσουν τερατώδη προβλήματα, πολλαπλάσια και ενδεχομένως καταστροφικά, τάξεις μεγέθους χειρότερα από εκείνα που υποτίθεται ότι επιλύουν.

Ζητάμε από τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ να σταματήσει την επιταχυνόμενη διολίσθηση στον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που ακολουθεί και επιτέλους να στραφεί με ανάλογο ζήλο στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΚΠΑ.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος     Κ. Μηλολιδάκης

Ο Γραμματέας Δ. Φασουλιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *