Νεανική συμφωνική ορχήστρα ΕΡΤ open, με την υποστήριξη της Βενεζουέλας

PrintΗ ιδέα προέκυψε από τις δεκάδες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο της ΕΡΤ από την ημέρα που η φασίζουσα κυβέρνηση των ανδρείκελων έριξε το μαύρο στη ζωή μας, στις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου 2013 που τα ΜΑΤ κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας.

Αυτό που έλειπε από το μεγάλης διάρκειας φεστιβάλ που γινόταν στο προαύλιο και στη συνέχεια στο στούντιο της Ραδιοφωνίας, ήταν οι νεανικές ορχήστρες, τα νεανικά σχήματα, συμφωνικής μουσικής.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να δημιουργηθεί μια τέτοια Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα που σκοπό έχει την ανάδειξη του ταλέντου των σπουδαστών, την αξιοποίηση της νέας γενιάς μουσικών οι οποίοι δεν μπορούν να εκφραστούν μουσικά σε κάποιο ορχηστρικό σχήμα.

Την ιδέα θα υλοποιήσει ο Μιχάλης Μεσσήνης, με την εμπειρία της συμμετοχής στην παρουσίαση του ElSistema στην Ελλάδα και τη γνωριμία του με τον δημιουργό του Βενεζουελάνικου ElSistema Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου και τον διάσημο αρχιμουσικό Γκουστάβο Ντουνταμέλ –παιδί του ElSistema.

Mε τον καθοδηγητικό ρόλο που θα έχουν τα έμπειρα αγωνιζόμενα μέλη του Μουσικού Συνόλου της ΕΡΤ – ertopen, μουσικοί που δεν νομιμοποιούν το ΜΑΥΡΟ , οι νέοι μουσικοί θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη ενός συνόλου σύγχρονης μουσικής αντίληψης και να αποτελέσουν τη Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ που είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει και πάλι σε λίγο καιρό.

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. 

Η πρόσκληση απευθύνεται στις νέες και τους νέους μουσικούς ηλικίας 16 – 25 χρόνων, που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Συμμετοχή και Επικοινωνία: 210 6018208
pospert123@yahoo.gr
κ.Σκαλίδης Δευτέρα – Παρασκευή 15:00-19:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *