Δημοσιοκαφρικό ρουφιανοαληταριό


Ζούγκλας και Μαυροτρύπας σκοτώνονται Σκοτώνονται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και την εμπλοκή του ενός από τους δύο, ο άλλος βρήκε την ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για πάρτη του.

Σκοτώνονται γιατί βρέθηκαν μέσα σε μια τριετία με τη μεγαλύτερη εφημερίδα στα χέρια τους. Δηλαδή, με μια τεράστια πολιτική και οικονομική δύναμη. Κι επειδή στον καπιταλισμό «όλα πωλούνται, φτάνει η τιμή να είναι η σωστή», στο παιχνίδι μπήκαν και άλλοι παίχτες.

Μπορεί οι ίδιοι να πούλησαν την εφημερίδα τους στον Μπόμπολα και να τα κονόμησαν χοντρά, όμως ανέθεσαν στα τσιράκια τους να προσπαθήσουν να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους με όποιο τρόπο μπορούν.

Ετσι λοιπόν γελάμε με όλο αυτό τον τζερτζελέ που γίνετε αυτή την φορά μέσω διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, λέγετε, ότι ο Τριανταφυλόπουλος ανέθεσε στον αρχισυντάκτη του Σωκράτη Γκιόλια να φτιάξει το blog http://troktiko.blogspot.com/ για να τα χώνει στο Θέμο ενώ το καθήκον αυτό από την μεριά του Μαυρότρυπα το ανέλαμε ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» Νίκος Νικητέας με όχημα το blog http://nonews-news.blogspot.com/

Δεν έχει καμιά σημασία να παρακολουθήσουμε τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουν. Γιατί και ο ένας και ο άλλος λένε μισές αλήθειες και μισά ψέματα κι όταν βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμα ερωτήματα στρίβουν αλά γαλλικά, σπορ στο οποίο είναι πρωταθλητές μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι.

Είναι τόσο βυθισμένοι όλοι τους, στην αλητεία και τη ρουφιανιά που δεν διστάζουν να μαγνητοφωνούν κρυφά ο ένας τον άλλο ακόμα και όταν συνομιλούν υποτίθεται συναδελφικά, φιλικά.
Να θυμίσουμε τι έγινε στην περίπτωση Καμουράκη –Χίου ή στην περίπτωση Τριανταφυλόπουλλου-Κουκοδήμου;

Τέτοιες παραστάσεις με τόσο γέλιο να είναι τζάμπα και μάλιστα με πρωταγωνιστές «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» σπάνια έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε.

Φυσικά για μας ο ρόλος των τηλε-μπάτσων και υπόλοιπων αλητών που το παίζουν δημοσιογράφοι είναι γνωστός. Μάλιστα κάποιες φορές βγάζουν μόνοι τους τα άπλυτα τους στην φόρα όπως τότε ο Τσαρούχας μίλησε συγκεκριμένα για τον κατάλογο των 40 δημοσιογράφων που είναι και πράκτορες της ΚΥΠ

Στο παρελθόν μας είχαν πάρει πρέφα και τα Εγγλεζάκια. Αν θυμάστε, οι μπάτσοι της Σκότλαντ Γιαρντ που ήρθαν εδώ στην ιστορία της 17Ν έγραψαν μια έκθεση που την δημοσίευσε τα περιοδικό τους “Janes Intelligence Review”. Εκεί μέσα βλέπεις την τακτική στην «χρησιμοποίηση των ΜΜΕ στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία». Και δεν είχαν κανένα πρόβλημα σ’ αυτό αφού σύμφωνα πάντα με την έκθεση των άγγλών πρακτόρων «δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε ΜΜΕ λειτουργούν ταυτόχρονα και ως κρατικοί υπάλληλοι».
Τι είδους ακριβώς κρατικοί υπάλληλοι είναι αυτοί τώρα, τι να σας πούμε. Δεν το διευκρινίζει η έκθεση και δεν θα θέλαμε να σας γελάσουμε. Τίποτα δάσκαλοι, Δεητζήδες, άντε και καμιά νοσοκόμα μάλλον. Εσείς σκέπτεστε ότι μπορεί να υπάγονται σε καμιά άλλη κρατική υπηρεσία;

Καταλάβατε γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με όλα όσα λένε οι πλακωμένοι πρώην συνεταίροι και το υπόλοιπο δημοσιογραφικό αληταριό; Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι τις ώρες της χαλάρωσης, εκεί που θα βλέπαμε μια κωμωδία, ν’ ανοίγουμε τον υπολογιστή και να βλέπουμε το καθημερινό ξεκατίνιασμά τους.
Είναι και διδακτικό συν τοις άλλοις. Μπορεί να μας οπλίσει με περισσότερη οργή και μεγαλύτερο μίσος για τα καπιταλιστικά παράσιτα που μας ρουφούν το αίμα και το παίζουν και προστάτες του λαού από πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *