10 «αριστερά» πράγματα του ΣΥΡΙΖΑ να τραβάς τα μαλλιά σου

Και προτού ξεκινήσουμε την απαρίθμηση, να προλάβουμε όσους προτάσσουν το… περίφημο «δεν είναι νέα, είναι ήδη ψηφισμένα» τα μέτρα, γιατί με τη φρασεολογία τους αρχίζουν και θυμίζουν Σαμαρά (και όχι μόνο).

1) Ξεκίνησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

2) Ακολουθούν την ίδια -κωμικοτραγική- τακτική όπως και οι προηγούμενοι: έβγαλαν πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με μια βίλα στην Κηφισιά ώστε να μας… ξεγελάσουν. Θα θυμάστε τι έκαναν και οι άλλοι όταν έπαιρναν μέτρα; Αύξηση ΦΠΑστους αγρότες ψήφιζαν; Να τα σκάνδαλα με τις αγροτικές επιδοτήσεις, πρώτο θέμα σε Mega και ΣΚΑΪ. Εκοβαν χρήματα από τους δημόσιους υπαλλήλους; Να τα ρεπορτάζ για τους τεμπέληδες του Δημοσίου. Αφήστε, δε, τους εκπαιδευτικούς που κάθονται Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι…

3) Ψήφισαν μέτρα καταστολής, ακόμα και αυτόφωρο, για όσους εμποδίζουν τους φυσικούς πλειστηριασμούς (τους οποίους ξεκίνησαν αφότου συμφώνησαν με τη γνωστή ομάδα των συμβολαιογράφων που ξημεροβραδιάζεται στα πάνελ του ΣΚΑΪ).

4) Το γεγονός και μόνο πως συμφωνεί μαζί τους ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα έπρεπε να τους είχε προβληματίσει έστω και λίγο.

5)  Ακόμα να ψηφιστεί ο νόμος εκείνος που θα προστατεύσει τα ακίνητα αξίας μέχρι300.000 ευρώ. Οι διαβεβαιώσεις είναι προφορικές προς το παρόν (κι έτσι θα μείνουν, εκτός και αν συμφωνήσει η Τρόικα).

6)  Έναν φόρο έχουν μειώσει και αυτός είναι των καναλαρχών. Και τον μείωσαν μάλιστα κατά 75%! Θυμάστε εσείς κάποιον άλλο φόρο να καταργήθηκε αυτό το διάστημα να μου πείτε κι εμένα; (Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, είναι η πρώτη κυβέρνηση που παλεύει να πληρώσουν ένα τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες οι ιδιοκτήτες των καναλιών, ουδείς άλλος το επιχείρησε).

7) Στον προϋπολογισμό για το 2018 προβλέπονται πολλά επιπλέον μέτρα (1,8 δισ. λένε άλλοι, 1 δισ. και λιγότερα υποστηρίζει η κυβέρνηση – εντάξει, τότε, σωθήκαμε), μέτρα… αριστερά κι εναντίον της πλουτοκρατίας, όπως η περικοπή 50% του επιδόματος θέρμανσης, η κατάργηση του ΕΚΑΣ για 140.000 συνταξιούχους, η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τις ιατρικές δαπάνες κ.ο.κ.

8) Και ας μη μιλήσουμε καλύτερα για την ιστορία με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, αυτό και αν είναι αριστερό! Μια εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση.

9) Αριστερές είναι και οι χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Αμέτρητες. Όλοι έχουν παραδείγματα να φέρουν από το στενό τους φιλικό περιβάλλον.

10) Να πούμε άραγε και για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, των λιμανιών και των υπολοίπων; Ή, μήπως, της ΔΕΗ εσχάτως; Τα είχαν υπογράψει οι άλλοι, εννοείται, αλλά τα υλοποιούμε εμείς.

Περνούσα χθες το βράδυ έξω από το Χίλτον. Γύρω γύρω υπήρχαν κάποιες «κλούβες» με ΜΑΤ«Α, ναι, είναι εδώ η Τρόικα» σκέφτηκα… Ξέχασα, συγγνώμη.

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *