Τα βαθυστόχαστα ερωτήματα του πολιτικού τυχοδιώκτη Κώστα Χρυσόγονου

Δεξιοί και ναζιστικοί ιστότοποι θεώρησαν ότι βρήκαν ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να χύσουν τον οχετό τους στοχεύοντας τον “Ρουβίκωνα” ανακυκλώνοντας την ανάρτηση που έκανε στο twitter ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Ο πολιτικάντης αυτός κάνει ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα και πάνω σ’ αυτό διατυπώνει τις “καίριες” απορίες του. Αρχικά αναρωτιέται “τι επάγγελμα είναι” το “ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα”.

Να μην αναφερθούμε ότι καμιά αναρχική συλλογικότητα δεν έχει “ηγετικά στελέχη”. Αυτό είναι ένα κατασκεύασμα των αστικών ΜΜΕ που προφανώς ο διαπρεπής επιστήμονας και πολιτικός δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Είναι δύσκολο αυτός και τα άτομα του φυράματος του να πιστέψουν ότι υπάρχουν άτομα που αγωνίζονται για τα πιστεύω τους με  ανιδιοτέλεια, κινδυνεύοντας να βρεθούν φυλακή υπερασπιζόμενα την ιδεολογία τους. Οπότε, σύμφωνα με το σκεπτικό του, από κάπου πρέπει να έχουν “αφανείς χρηματοδοτήσεις”.  Οσο για την ανοχή του κράτους στο “παρακράτος των αντιεξουσιαστών” αυτό μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται

Για να θυμηθούμε όμως ποιος είναι αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής, που διατυπώνει αυτά τα βαθυστόχαστα  ερωτήματα.

«Η μνημονιακή λαίλαπα επιφέρει το ολοκαύτωμα των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων στο βωμό της δημοσιονομικής έκτακτης ανάγκης και της (υποτιθέμενης) αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη. Ταυτόχρονα όμως θυσιάζεται και το ουσιαστικό περιεχόμενο των πολιτικών δικαιωμάτων, αφού η άσκησή τους αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να επηρεάσει την ασκούμενη πολιτική. Απομένουν τα ατομικά δικαιώματα, αλλά και εκείνων η υπονόμευση ενδέχεται να συνιστά απλώς θέμα χρόνου…», έγραφε σε βιβλίο του τον Ιούλη του 2013.

Λίγο καιρό μετά όμως, ο παχυλός μισθός του Ευρωβουλευτή τον ώθησε προς τον αυτοεξευτελισμό, μετατρέποντάς τον σε μετριοπαθή υποστηριχτή του μνημονιακού-κατοχικού καθεστώτος, που τόσο έντονα κι εύστοχα είχε κατάγγειλε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε πολιτική στέγη και αξιώματα όπως και σε κάθε αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, που θα του προσέφερε ψήφους και έτσι ο πρώην Πασόκος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος βρέθηκε να είναι ευρωβουλευτής. Στην πορεία και στα τέλη του 2017 επέλεξε να διαχωρίσει την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι φυσικά για πολιτικές διαφωνίες -αυτές τις χρησιμοποίησε για πρόσχημα- αλλά γιατί βρέθηκε σε χοντρή προσωπική διαφωνία με άλλον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, (για το ποιος θα είναι επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ) όπως ανέφεραν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ούτε σκέψη όμως να παραδώσει την ευρωβουλευτική έδρα, που του αποφέρει δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα, στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε.

Τώρα παζαρεύει το πολιτικό του μέλλον με το Κίνημα Αλλαγής. Απ’ αυτόν, λοιπόν τον πολιτικό τυχοδιώκτη που βλέπει την εμπλοκή με την πολιτική, σαν όχημα να σου εξασφαλίζει τον βιοπορισμό, είναι λογικό μα εκφράζονται τέτοιες απόψεις όμως αυτές που αναφέρει στο τουιτάρισμα του.

Μία απάντηση στο “Τα βαθυστόχαστα ερωτήματα του πολιτικού τυχοδιώκτη Κώστα Χρυσόγονου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *