Πονάνε οι νεοναζιστές

Κρατιόταν, κρατιόταν τόσο καιρό, στο τέλος έσκασαν οι νεοναζιστές της ΧΑ. Κι όπως συμβαίνει όταν σκάει η ουροδόχος κύστη ενός γουρουνιού, πλημμύρισε η ατμόσφαιρα με μπόχα. Η «Κόντρα» είχε την «τιμητική» της σε πρόσφατο δημοσίευμα στη ρυπαροφυλλάδα και στο ρυπαροσάιτ των νεοναζιστών, υπογεγραμμένο μάλιστα από «βαριά» πένα, τον ιδεολογικό εκπρόσωπο του εγκληματικού μορφώματος Γιώργο Μάστορα (κατά κόσμον Γ. Μισιάκας).

«Ανθέλληνες και αλβανόδουλοι» είναι ο τίτλος του εμέσματος. Αυτοί είμαστε εμείς! Περιττεύει να πούμε πως αν δεν μας χαρακτήριζα έτσι οι νεοναζιστές, κάποιο πρόβλημα θα υπήρχε μ’ εμάς. Ούτε βέβαια θ’ ανοίξουμε διάλογο με τα ναζιστικά αποβράσματα. Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν συνδιαλεγόμενοι.

Αν γράφουμε αυτό το σημείωμα είναι γιατί αντιληφθήκαμε (χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, πρέπει να πούμε), ότι οι νεοναζιστές ξιφουλκούν ενάντια στα «απολιθώματα του εγχώριου σταλινισμού» και βάζουν απόσπασμα από δημοσίευμα της «Κόντρας» για το θάνατο του Κατσίφα και τα συμπαρομαρτούντα του και θυμούνται τη ΣΑΚΕ, όχι για να πείσουν τους οπαδούς τους ότι κινούμαστε «στο ίδιο μήκος ανθελληνισμού και αλβανοδουλείας», αλλά για να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση Κατσίφα ως εφαλτήριο για να «σαλτάρουν» στα τεκταινόμενα στη δίκη τους, τα οποία σχολιάζει η «Κόντρα» με τρόπο που δε θα βρει κανείς σε άλλα Μέσα του αντιφασιστικού χώρου.

Επειδή γνωρίζει καλά ότι απευθύνεται σε «ούγκανους», ο Μισιάκας φροντίζει να βάλει με έντονα γράμματα το σημείο που αναφέρεται στον συντάκτη της «Κόντρας» που «δίνει το “παρών“ στην δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για λογαριασμό της φυλλάδας του, και του οποίου οι περιγραφές, οι «αναλύσεις» και τα… συμπεράσματα για την διαδικασία της δίκης, δείχνουν ότι διακατέχεται από έντονες φαντασιώσεις και κατοχή από το σύνδρομο “Αχ, πόσο θα ήθελα να διεξήγαγε ο Βισίνσκι την δίκη“…»!

Εδώ είμαστε, λοιπόν. Σία κι αράξαμε. Αφού τα ρεπορτάζ της «Κόντρας» από τη δίκη συνίσταται σε «φαντασιώσεις», γιατί ασχολείται μαζί τους κοτζάμ Μισιάκας, ιδεολογικός καθοδηγητής του νεοναζιστικού μορφώματος;

Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για ν’ αποδείξουμε ότι οι νεοναζιστές πονάνε απ’ αυτό το ρεπορτάζ. Η αντίδραση του Μισιάκα είναι καθαρά ενστικτώδικη, όπως προκύπτει από αυτά που έγραψε. Γι’ αυτό και στο τέλος προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των εναπομεινάντων μελών του μορφώματος (έχουν και απανωτές διασπάσεις, βλέπετε, με τελευταία αυτή του Δεβελέκου, που τους «πήρε» σχεδόν ολόκληρο τον Πειραιά), αναφωνώντας λυσσασμένα: «Πίσω στις τρύπες σας προδότες: ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!».

Το σύνθημα με τα κεφαλαία γράμματα είναι η ελληνική μετάφραση του ναζιστικού «SIEG HEIL», με το οποίο χαιρετούσαν τα στελέχη του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Χίτλερ (κατά τα άλλα, η ΧΑ δεν έχει σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό, αλλά είναι μια… πατριωτική οργάνωση του… λαϊκού εθνικισμού). «SIEG HEIL» φώναζαν οι ναζί ακόμα και όταν τους είχε ζώσει ο Κόκκινος Στρατός και τους έβγαζε έναν-έναν από τις τρύπες τους (εκτός από ελάχιστους που είχαν το θάρρος να αυτοκτονήσουν). Οι περισσότεροι, ακόμα και «βαριά» ονόματα, προτίμησαν να παραστήσουν τους… αθώους. Οπως ακριβώς έκαναν και ο φιρερίσκος, οι βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη της ΧΑ, όταν συνελήφθησαν και χρειάστηκε να απολογηθούν. «SIEG HEIL» φωνάζει και ο Μισιάκας-Μάστορας, καθώς βλέπει το «μοιραίο» να επέρχεται. Δηλαδή την καταδίκη, όχι μόνο του δολοφόνου Ρουπακιά και 51 μελών των ταγμάτων εφόδου, τους οποίους πέταξαν βορά στην αστική Δικαιοσύνη, μπας και γλιτώσουν ο φιρερίσκος, οι βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη, αλλά και του φιρερίσκου και των βουλευτών και των μεγαλοστελεχών.

Αυτό το «SIEG HEIL» του Μισιάκα-Μάστορα, ως κατακλείδα ενός άρθρου το οποίο καταγγέλλει το ρεπορτάζ της «Κόντρας» ως «φαντασιώσεις», δε δείχνει δύναμη, αλλά αδυναμία, τρόμο μπροστά σ’ αυτό που επέρχεται, όταν η δίκη φτάσει στο τέλος της. Είναι τυχεροί, πάντως, που στην εισαγγελική έδρα δεν κάθεται ο Αντρέι Βισίνσκι!

ΥΓ. Ο Μισιάκας-Μάστορας δεν αναφέρεται τυχαία στον Βισίνσκι. Ο εξέχων αυτός σοβιετικός νομικός και διπλωμάτης είχε ενεργή συμμετοχή στη συγκρότηση του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου που δίκασε τους ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης. Οι νεοναζιστές φαντασιώνονται ότι δικάζονται κι αυτοί σε μια δίκη ανάλογη μ’ αυτή που δικάστηκαν οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι! Καμιά σχέση, βέβαια (άλλωστε, το ισχύον ποινικό δίκαιο δεν προβλέπει θανατική ποινή, ακόμα και για τους εγκληματίες που δολοφόνησαν αντιφασίστες όπως ο Παύλος Φύσσας και αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν άλλους, όπως οι αιγύπτιοι ψαράδες και οι αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ).

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *