Τo Βατερλώ του Σκοιλ Ελικικου: Ηλίθιος, ή υπόλογος. Τρίτη εκδοχή, δεν υπάρχει!

Πανικόβλητος έσπευσε πριν λίγο ο Κούλης, ώστε να περιμαζέψει τις συνέπειες από την εξευτελιστική εικόνα του … Σκόιλ Ελικικού και την αποκάλυψη της κομπίνας με την τηλεκατάρτηση των επιστημόνων, ανακοινώνοντας, ότι τα 600 ευρώ θα πάνε απ’ ευθείας στους επιστήμονες κι όχι μέσω vouchers.

Εξευτελίστηκε, έτσι, ο καημένος ο Άδωνης, ο οποίος από το πρωί είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια, προσπαθώντας να οικοδομήσει επικοινωνιακά τη δικαιολογητική βάση της μεγάλης και ξετσίπωτης αρπαχτής  των  vouchers, εκ μέρους των φίλων των υπουργών, που τυγχάνουν ιδιοκτήτες ΚΕΚ.
Σημειωτέον, ότι τα περισσότερα ΚΕΚ, οφείλουν αρκετά χρήματα στους εργαζομένους τους, εδώ και πολύ καιρό.

Κατέρρευσε το ψέμα, ότι η οργάνωση του προγράμματος τηλεκατάρτησης επιλέχθηκε ως μέσο ενίσχυσης των επιστημόνων, επειδή τάχα τα χρήματα του προγράμματος θα αντλούνταν από το ΕΣΠΑ κι ως εκ τούτου έπρεπε να βρουν έναν τρόπο άντλησης και διάθεσης των χρημάτων αυτών. Μέγα ψέμα, αφού η προκήρυξη του σχετικού προγράμματος αναφέρει ρητά, πως η χρηματοδότησή του (προγράμματος) θα πραγματοποιηθεί  αποκλειστικά  και μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επομένως, ήταν εξ αρχής συνειδητή κυβερνητική επιλογή, να βρει ένα κολπάκι (εντελώς ηλίθιο κι αναποτελεσματικό, όπως αποδείχθηκε), ώστε μέσα στην αναμπουμπούλα της καραντίνας, να πάνε και κάποια  εκατομμυριάκια του κρατικού προϋπολογισμού, υπέρ των υπουργικών φίλων, ιδιοκτητών ΚΕΚ.

Βρισκόμαστε ενώπιον αυταπόδεικτης και απροσχημάτιστης διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, γεγονός το οποίο αποτελεί λίαν επιβαρυντική περίπτωση, όσον αφορά στην ποινική αξιολόγηση  του θέματος.

Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Χατζηνικολάου και των λοιπών Ηρακλέων του μνημονιακού στέμματος, ο οποίος όπως μας πληροφόρησε στην πρωινή του εκπομπή, ότι δεν διαπίστωσε (!) κάποιο οικονομικό σκάνδαλο, τα social media κέρδισαν τη μάχη κατά των ξεπουλημένων παπαγάλων των συστημικών ΜΜΕ (11.000.000 είναι αυτά), αναδεικνύοντας το θέμα και ξεμπροστιάζοντας την κυβέρνηση των αρίστων κατοχικών λαμόγιων της Δεξιάς (διότι υπάρχουν και τα κατοχικά λαμόγια της “Αριστεράς”).
Όποιος αναρωτιέται, που είναι η περίφημη ελληνική δικαιοσύνη, αυτή ασχολείται ακόμα με την πάταξη της ανομίας στα Εξάρχεια.

ΥΓ. Αν ο Πρωθυπουργός, όπως ισχυρίζονται εδώ και λίγη ώρα ορισμένα μηντιακά παπαγαλάκια όντως δεν γνώριζε, ότι η δουλειά με την τηλεκατάρτηση ήταν εξ αρχής «αβαβά», για να τα’ αρπάξουν κι οι ιδιοκτήτες ΚΕΚ, φίλοι των υπουργών (κάτι το οποίο έλεγαν από την αρχή πολλοί από εμάς τους δικηγόρους, γιατρούς μηχανικούς κτλ), τότε είναι παντελώς ηλίθιος. Αν όμως γνώριζε, τότε είναι υπόλογος.
 Πρέπει να διαλέξει ένα από τα δύο, Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει…

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *