Αυτοαναιρείται και προκαλεί η Σοφία Νικολάου για Κουφοντίνα

Με ένα άρθρο που βρίθει από μισόλογα και επικίνδυνες ακροβασίας, η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής επιχειρεί να απαντήσει στις αντιδράσεις για την εκδικητική μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις από πολλές κοινωνικές ομάδες, αλλά και τον Συνήγορο του Πολίτη που ζητά απαντήσεις για την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Σοφία Νικολάου στο άρθρο της στο «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Η αλήθεια για τον Κουφοντίνα και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ», συνεχίζει την προσφιλές αφήγημα της κυβέρνησης και των φιλικών της μέσων ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αφού αερολογεί για τον νόμο Παρασκευόπουλου, αυτοαναιρείται σημειώνοντας ότι κατ’ εφαρμογή του Νόμου, ο κρατούμενος μετήχθη στις φυλακές του Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση του είχε επιτρέψει να περάσει το υπόλοιπο της ποινής του». Όμως σε έγγραφό της από τις 31 Δεκεμβρίου η ίδια ήταν που έγραφε ότι «ο αιτών και άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, επαναμετήχθησαν σε αυτό».about:blank

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι υπάρχει… ανοιχτή διαδικασία που υπάρχει εις βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ υποστηρίζει ότι οι «οι φυλακές του Κορυδαλλού δεν είναι φυλακές καταδίκων. Είναι φυλακές υποδίκων». Αυτό, φυσικά, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, καθώς στον Κορυδαλλό υπάρχουν κρατούμενοι που εκτίουν κανονικά τις ποινές τους.

Παράλληλα, όπως το έχει θέσει αρκετές φορές και το υπουργείο και η κυβέρνηση, είναι η επίκληση των έκτακτων συνθηκών λόγω πανδημίας, λες και η απειλή του κορονοϊού δεν είναι η ίδια για όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Αποκορύφωμα της… ανάλυσης Νικολάου είναι και το γεγονός ότι επικαλείται το γενικότερο κυβερνητικό πλάνο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ, που καταργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που υπάρχει στις σκέψεις της κυβέρνησης, όμως δεν έχει ανακοινωθεί ούτε έχει τεθεί σε εφαρμογή, συνεπώς, γιατί να ισχύσουν οι διατάξεις αυτές τώρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα;

Πηγή: “ΕφΣυν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *