Ομολογία Πελώνη για πατέντες εμβολίων: Κάναμε ότι μας έλεγαν οι φαρμακοβιομηχανίες

Ο Παπαδάκης στρίμωξε την κυβερνητική εκπρόσωπο με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη βρέθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και με αφορμή το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας των «Νέων» που κάνει λόγο για «Ελληνικά Εμβόλια κατά του κορονοϊού», ρωτήθηκε το γιατί λοιδορούσαν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη άρσης της πατέντας των εμβολίων.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφερθεί στην άμεση ανάγκη άρσης του καθεστώτος προστασίας της «πατέντας» που έχουν κατοχυρώσει οι φαρμακευτικές εταιρίες στα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 που ήδη κυκλοφορούν ή για όσα επίκειται η έγκρισή τους.

Μάλιστα, δια μέσου αυτή τη φορά του τομεάρχη Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατατεθεί και επίκαιρη ερώτησή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της οποίας, είχε σημειωθεί ότι στόχος για τα εμβόλια «είναι να δοθεί η δυνατότητα μαζικής παραγωγής και γρήγορης διάθεσής τους και σε φαρμακοβιομηχανίες στις χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου»

Τέλος, θυμίζουμε ότι το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο οποίο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑείχε καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα μέσω του οποίου καλούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις πατέντες και να καταρτίσει μία σαφή και συνεκτική στρατηγική για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, με μέριμνα για τους πολίτες στις αναπτυσσόμενες χώρες, το οποίο ναι μεν πέρασε αλλά είχε καταψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. (293 υπέρ, 284 κατά και 119 αποχές).

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» αδειάζει την κυβέρνηση

Το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων, μιας εφημερίδας που πρόσκειται φιλικά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα εδώ και καιρό διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιδορεί η κυβέρνηση.

Το πρωτοσέλιδο των νέων κάνει λόγω για «Ελληνικά Εμβόλια κατά του κορονοϊού» διαρρέοντας ότι η Ελληνική κυβέρνηση οδηγείται «προς συμφωνία για την εξαγορά πατέντας mRNA» εμβολίων.

Με αφορμή ;αυτό το πρωτοσέλιδο η κυβερνητική εκπρόσωπος αδυνατεί να απαντήσει σε ερώτηση του Γιώργο Παπαδάκη αναφορικά στο γιατί λοιδορούσαν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πατέντες των εμβολίων.

Η ίδια, απάντησε ότι η κυβέρνηση αγνόησε την ανάγκη εξαγοράς της πατέντας των εμβολίων με σκοπό την εθνική τους παραγωγή, επειδή, όπως η ίδια δήλωσε: «η κυβέρνηση έκανε ακριβώς ότι της έλεγαν οι φαρμακοβιομηχανίες»

Δείτε τo επίμαχο απόσπασμα εδώ

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *