Ν.Δ: Ξέθαψαν το πολιτικό απόβλητο Γιώργο Καρατζαφέρη, ανέστησαν και το πολιτικό πτώμα Ανδρέα Αδριανόπουλο

Του Γ. Γ

Αφού ξέθαψαν το πολιτικό απόβλητο Γιώργο Καρατζαφέρη για να δώσει χέρι βοηθείας, –το έκανε με το αζημίωτο;ανέστησαν τώρα και το πολιτικό πτώμα Ανδρέα Αδριανόπουλο για να επιδοθεί σε λάιτ τρομοκρατία για το τι θα συμβεί αν χάσει την κυβερνητική εξουσία η Ν.Δ., γιατί προφανώς η χοντροκομμένη κινδυνολογία, του Πορτοσάλτε, αποδείχτηκε αναποτελεσματική.

Μετά το επικοινωνιακό φιάσκο που έπαθε το κυβερνητικό κόμμα όταν επιχείρησε να μας παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα με την συνέντευξη του Μητσοτάκη στον “μπουγαδοποιό” Σταύρος Θεοδωράκης, και το κράμα απαξίωσης και χλευασμού που συνάντησε η Πορτοσάλτειο εκτίμηση ότι “όλα θα γίνουν στάχτη και μπούρμπερη”, αν καταψηφιστεί στις προσεχείς εκλογές η Ν.Δ -μια γελοιότητα ανάλογη της υφυπουργού Μετανάστευσης Σοφίας Βούλτεψη ότι δεν θα είχαμε χαρτί υγείας αν επικρατούσε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του ’15- τώρα εμφάνισαν και τον Αν, Ανδριανόπουλο. Ενα άτομο που θεωρείται “Πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού”, πιστός οπαδός του κοινωνικού δαρβινισμού και στα σχεδόν τέσσερα χρόνια υπουργίας του συμπεράναμε ότι ονειρεύονται εποχές δουλοκτησίας.

Με άρθρο του στα “ΝΕΑ”, λοιπόν, ο Ανδριανόπουλος, το οποίο και μόνο από τον τίτλο του, “Κίνδυνοι αν καταψηφισθεί η ΝΔ”, καταλαβαίνει κανείς σε τι πνεύμα κινείται, αναλαμβάνει να θέσει το εκλογικό σώμα “προ των ευθυνών του”, αν τυχόν στις κάλπες αποδοκιμάσει το κόμμα της αριστείας των Πάτσηδων, των Νικολάου και των Παπαθανάσηδων.

Και ποιοι είναι οι “κίνδυνοι” που ελλοχεύουν αν καταψηφιστεί η Ν.Δ, σύμφωνα με τον Ανδριανόπουλο; Πρώτον το “ενδεχόμενο της ακυβερνησίας, εφόσον κανείς δεν μπορέσει να πλησιάσει την αυτοδυναμία. Δεύτερο, “η προοπτική κατάληψης της εξουσίας από τα διάφορα κόμματα της Αριστεράς” και το πιο σοβαρό απ’ όλα. το “σκοτεινό μέλλον της χώρας”, αν αλλάξουν οι εγκατεστημένοι στο Μεγάρου Μαξίμου.

“Παρά τις όποιες της παρασπονδίες, σε σχέση με τις αρχές του γνήσιου φιλελευθερισμού, η κυβέρνηση επέλεξε να πορεύεται με πολιτικές αρκετά αντικρατικιστικές που κάνουν τον απέραντο κρατικό παρεμβατισμό του συνόλου της αριστερόστροφης αντιπολίτευσης να σηματοδοτούν μια αναχρονιστική και αδιέξοδη πορεία για τη χώρα. Εάν επιστρέψει η χώρα στον κρατισμό το μέλλον της προδιαγράφεται εξαιρετικά σκοτεινό“, μας γράφει ο δεξιός πολιτικός και πρώην συνεργαζόμενος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ολα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον γκουρού του νεοφιλελευθερισμού πρέπει “να βαρύνουν σοβαρά στην αξιολόγηση των κεντρώων / φιλελεύθερων εκλογέων που θα προσεγγίσουν την κάλπη”.

Το ότι ο Ανδριανόπουλος θα ήθελε να επικρατήσει μια καπιταλιστική ζούγκλα ανθρωποφαγίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Μας το έχει πει και στο παρελθόν με πολλούς τρόπους και το κυριότερο το επιδίωξε να το εφαρμόσει όταν βρέθηκε για αρκετά χρόνια σε κυβερνητικά πόστα.

Δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι ο κόσμος ένιωσε στο πετσί του που οδήγησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια οι “αντικρατικιστικές” πολιτικές της Ν.Δ; Και αφού δεν θέλει να δει τις εκατόμβες νεκρών που δημιούργησε η πανδημία εξ’ αιτίας της απαξίωσης του ΕΣΥ, προς όφελος των εμπόρων υγείας, ας διαβάσει τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ -που μόνο για κομμουνιστικό προσανατολισμό δεν μπορεί να το κατηγορήσει κανένας- για τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2022 που μας λένε ότι τελειώνει ο μισθός τη 18η μέρα του μήνα.

Ας ρωτήσει τις οργανώσεις των συνταξιούχων πόσο έχει εκτοξεύσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στην ελεύθερη αγορά και σε τι δραματική κατάσταση έχει φέρει τους απόμαχους της δουλειάς. Αλλά και στην τελική, ποια κρατική δομή, εκτός απ’ το νερό δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί και φοβάται ο Ανδριανόπουλος μήπως “επιστρέψει η χώρα στον κρατισμό και το μέλλον της προδιαγραφεί εξαιρετικά σκοτεινό;”. (Προφανώς με επόμενη κυβέρνηση Ν.Δ το βλέπει ολόφωτο).

Ανεξάρτητα πάντως από την άποψη που έχουμε για τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., με το να ξεθάβει πολιτικά πτώματα σαν τον Καρατζαφέρη και τον Ανδριανόπουλο και να κάνει πολιτική προπαγάνδα επιπέδου Πορτοσάλτε και “μπογαδοποιού” πιστεύει ότι ακολουθεί σωστή προεκλογική εκστρατεία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *