Εγινε το αναμενόμενο: Ταφόπλακα και με δικαστική βούλα στο σκάνδαλο της Novartis

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Ηρθε σήμερα η ώρα να μπει η αναμενόμενη οριστική ταφόπλακα και με δικαστική βούλα στο σκάνδαλο Novartis. Ηταν τόσο προβλέψιμη αυτή η εξέλιξη που σε ανύποπτο χρόνο ακόμα και ο καθηγητή συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος -άλλο αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, κι αυτός- είχε δηλώσει: «Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, στο σκάνδαλο της Novartis, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη».

Εγραφε σύντροφος στο μπλοκ μας, τον Φλεβάρη του 2018;

Θα ήταν αφέλεια να εκτιμήσει κάποιος ότι το πολιτικό σύστημα έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και άρα μπορεί, όταν εντοπίζει παρόμοια φαινόμενα  να τα  αποβάλλει από την λειτουργία του. Κι αυτό γιατί η διαφθορά κάθε μορφής και μεγέθους είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό.
Επίσης θα είναι εκτός τόπου και χρόνου όποιος αναμένει από την εξουσιαστική δικαστική κάστα να αποδώσει ευθύνες και να τιμωρήσει πρωτοκλασάτα αστικά πολιτικά πρόσωπα –μιλάμε για άτομα που χρημάτισαν πρωθυπουργοί και υπουργοί– που με το αζημίωτο φυσικά, παρουσιάζονται να λήστεψαν εκατομμύρια ευρώ από τον ελληνικό λαό με την υπόθεση της Novartis.

Μπορεί τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «συγκλονιστικές μαρτυρικές καταθέσεις» σε βάρος φερόμενων εμπλεκομένων σ’ αυτό το σκάνδαλο, αλλά η ουσία είναι ότι όλα θα αποδειχθούν μια φωτοβολίδα.
«Αν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα» λέει μια ρήση και στην προκειμένη περίπτωση αν δεν βρεθούν τα λεφτά –που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν- που πήραν για μίζες οι πολιτικοί και αυτή την υπόθεση θα την φάει το σκοτάδι.
Οι όποιες μαρτυρικές καταθέσεις θα αποδειχθούν εντελώς ανίσχυρες για οποιαδήποτε ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου και στο μόνο που θα χρησιμεύσουν θα είναι για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

Ετσι, λοιπόν σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το υπ’ αριθμόν 764/2023 βούλευμα που εξέδωσε σήμερα έπεσε οριστικά η ταφόπλακα στο σκάνδαλο δωροδοκίας από την Novartis δέκα πολιτικών προσώπων, καθώς επίσης απαλλάσσονται με το βούλευμα οι Κωνσταντίνος Φρουζής, Νικος Μανιαδάκης και τρία στελέχη του γερμανικού κολοσσού από όλες τις κατηγορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *