Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Γαλλία.

Το χάος που υπάρχει σε πολλές πόλεις της Γαλλίας ολοένα και εντείνεται. Οπως μας ενημερώνει με τουίτ της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά εξακολουθεί να υπάρχει ενταση και ταραχές σε πολλά σημεία του Παρισιού και στη La Defence αυτή την ώρα . Μάλιστα στους δρόμους της Ναντέρ κατεβάζει ο Μακρόν την BRIN, την στρατιωτικοποιημένη Χωροφυλακή της Γαλλίας, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Κλαμάρ στην περιφέρεια του Παρισιού, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουλίου! (BFMTV)

Σύμφωνα με την ίδια δημοσιογράφο αυτές τις ώρες είναι σε εξέλιξη νέες ταραχές στο Παρίσι στην πόλη Ναντέρ όπου εκτελέστηκε το 17χρονο αγόρι από αστυνομικό την Τρίτη.

Ο Μακρόν βγάζει απόψε στους δρόμους της Γαλλίας 40.000 αστυνομικούς εκ των οποίων οι 5000 στο Παρίσι. Από τις 9 το βράδυ δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τραμ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο όπως ειπώθηκε, δεν είναι στις προθέσεις του γάλλου προέδρου, να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτής ανάγκης τουλάχιστον…για την ώρα.

“Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Γαλλία. Πρωτοφανείς ταραχές σε Παρίσι και δεκάδες γαλλικές πόλεις. Κλεμμένα λεωφορεία να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους δρόμους του Παρισιού, πολίτες να πυροβολούν με καραμπίνες τις κάμερες παρακολούθησης, αστυνομικά τμήματα, σούπερ μάρκετ και δημαρχεία να πυρπολούνται, επίθεση στη μεγαλύτερη φυλακή της Γαλλίας – Ευρώπης στην περιοχή Φρεν, στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας… Εκφράζονται φόβοι σε ανώτατο επίπεδο πως η χώρα μπορεί να βυθιστεί σε κλίμα εμφυλίου πολέμου, μετά την εκτέλεση 17χρονου από αστυνομικό επειδή δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αρχών, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro”, μας γράφει η Μαρία Δεναξά και συμπληρώνει ότι υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες αστυνομικούς στην Ναντέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *