Είναι εντελώς ηλίθιο το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου!

Του Γ. Γ.

Το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό να σκεφτείς διαβάζοντας την παρακάτω είδηση που υπάρχει σήμερα σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες (Εδώ από τον ιστότοπο της ΕΡΤ) είναι: “Πώς τελικά γίνεται να είναι τόσο άχρηστο το πολυάριθμο και ακριβοπληρωμένο -με δικά μας λεφτά- επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ”;

Την στιγμή που οι άνθρωποι που έχουν καεί ζωντανοί, από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι σχεδόν 30, όταν περιουσίες γίνονται στάχτη και το έγκλημα στο οικοσύστημα παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις η κυβέρνηση ανακοινώνει την πρόσληψη άλλων 750 μπάτσων! Κι αυτό την ίδια στιγμή που συνδικαλιστής πυροσβέστης παρουσιάζοντας τις τεράστιες ελλείψεις που έχει σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό η υπηρεσία του, ελλείψεις που συμβάλλουν ουσιαστικά να μην μπορεί να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα πύρινα μέτωπα, εμφανίζει μια τραγική εικόνα.

Την ώρα που προσλαμβάνονται καινούργιοι μπάτσοι, λείπουν πάνω από 3.500 πυροσβέστες, ενώ ο αριθμός τους είναι συνεχώς μειούμενος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η συνολική δύναμη δασοπυρόσβεσης στην χώρα μας αποτελείται από 14.168 πυροσβέστες/ιες, μικρότερος από τον περσινό, που ήταν 14.616 άτομα, κάτι που οφείλεται σε συνταξιοδοτήσεις. Επιπλέον ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνά τα 47 έτη, κάτι που καθιστά επιχειρησιακά δύσκολη την αποστολή τους σε συνθήκες πίεσης, ενώ η υλικοτεχνική υποδομή του πυροσβεστικού σώματος είναι απαρχαιωμένη και δυσκολοσυντήρητη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κυβέρνηση έχει προμηθευτεί τα τελευταία χρόνια ολοκαίνουργιους στόλους περιπολικών, από τα 3.500 οχήματα που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα λιγότερο από το 15% είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη ενώ υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα που είναι 30 και 35 ετών.

Μ’ αυτή την κατάσταση και ενώ σήμερα η Ελλάδα έχει παραδοθεί στον πύρινο όλεθρο, απ’ την μια άκρη μέχρι την άλλη, η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να ανακοινώσει την πρόσληψη άλλων 750 μπάτσων.

Πραγματικά δεν βρίσκουμε λέξεις να χαρακτηρίσουμε αυτή την επικοινωνιακή ηλιθιότητα του Μεγάρου Μαξίμου. (Λεπτομέρεια θα πείτε, μπροστά σε όλα όσα παρακολουθούμε αλλά έχει κι’ αυτή την σημασία της)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *