Ολοι/ες στην συναυλία συμπαράστασης για τους απεργούς Χαλυβουργούς 4-12 (Βίντεο)

Σήμερα η καρδιά της εργατικής τάξης πρέπει να χτυπάει στους ρυθμούς του αγώνα που δίνουν οι ηρωικοί απεργοί στης Ελληνικής Χαλυβδουργίας του καπιταλιστή Μάνεση. Την στιγμή που όλες οι προσδοκίες της εργοδοσίας ότι θα κάμψει αυτόν τον αγώνα έχουν διαψευστεί προχωράει σε μια νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών. Η εργοδοσία εντείνοντας την επίθεση της ανακοίνωσε νέες απολύσεις για τον μήνα Δεκέμβρη ώστε να τρομοκρατηθούν οι απεργοί και να επιστρέψουν στην δουλειά με σκυμμένο κεφάλι για ένα ξεροκόμματο. Η απάντηση που πήραν τα αφεντικά της Χαλυβουργίας από το στόμα του προέδρου των εργαζομένων Γιώργου Σιφωνιού ήταν ξεκάθαρη: «Πρέπει να το πάρουμε απόφαση είμαστε όλοι απολυμένοι αλλά είμαστε όλοι σαν μια γροθιά και είμαστε η αιχμή του δόρατος για όλη την εργατική τάξη».
Κράτος και εργοδοσία πρέπει να έχουν αιφνιδιαστεί. Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η αντιλαϊκή λαίλαπα βλέπουν ότι υπάρχουν εργάτες αποφασισμένοι να φρενάρουν την καπιταλιστική επέλαση, να αδιαφορούν για τους εργοδοτικούς εκβιασμούς για απολύσεις και εκ περιτροπής απασχόληση με μείωση μισθών και να διεκδικούν σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Ο αγώνας των χαλυβουργών δίνει μαθήματα σε όλη την εργατική τάξη κόντρα στα πρότυπα της υποταγής και της κοινωνικής συνοχής που θέλει να μας επιβάλλει το πολιτικό προσωπικό των αστών και οι κολαούζοι του.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΊ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ τους ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *