ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Ανήμερα των Θεοφανείων, μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης εορταστικής εκδήλωσης στην παραλία της Χαλκίδας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις 6 συμπολιτών μας, στην προσαγωγή και πολύωρη κράτησή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης μας και τέλος στο σχηματισμό δικογραφίας κατά 5 εξ αυτών, με την προανάκριση να συνεχίζεται. Το «τελεσθέν αδίκημά» τους συνίσταται στην (κατ’ άρθρο 168.2 του Π.Κ.) «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ο οποίος, παριστάμενος ως «τιμώμενο πρόσωπο» στον επίσημο εορτασμό, έγινε το επίκεντρο έντονων διαμαρτυριών από πλήθος πολιτών που συμμετείχε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων. Αντικείμενο της λαϊκής διαμαρτυρίας, τα τεράστια προβλήματα που σωρεύει η ασκούμενη πολιτική της δοτής συγκυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – Τραπεζιτών), με χαρακτηριστικά όλο και περισσότερο άγριου κοινωνικού πολέμου εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.

Ο λαός μας δεν θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια «ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα» αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί, τη στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να δέχεται να τον περιφέρουν ανά την Ελλάδα, με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται.
Αυτό συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.

– Να καταργηθεί επιτέλους το άρθρο 168 του Π.Κ.

– Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συμπολίτες μας

–   Δηλώνουμε ότι το ίδιο «αδίκημα» διαπράξαμε κι εμείς

–   Η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η απάντησή μας στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, που θα ενταθεί και με νέες φρονηματικές διώξεις, είναι μία: Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δανειστές με τους εγχώριους υποτακτικούς τους, ενάντια στη κοινωνική κατεδάφιση – λεηλασία της χώρας, του
λαού και της νεολαίας.

Κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση. Ο αγώνας μας δεν είναι εκδήλωση προσκοπισμού ή ελεημοσύνης, δεν είμαστε «φιλάνθρωποι» διεκπεραιωτές υποθέσεων που μας «αναθέτει» ο κάθε χειμαζόμενος πολίτης. Όλοι μαζί μπορούμε, με την καθημερινή μας αντίσταση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και την αυτοοργάνωση.
Κανείς διπλανός μας να μην πεινάσει, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια των τοκογλύφων-τραπεζών. Να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία μας και τα σχολειά των παιδιών μας, τις κοινωνικές υπηρεσίες στον άνεργο, τον ηλικιωμένο, κάθε δημόσιο-κοινό μας αγαθό, που τα βαμπίρ των αγορών έχουν βαλθεί να ερειπώσουν.

– Τονίζουμε την ανάγκη για επικοινωνιακή οργάνωση των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων ώστε σε κάθε περίπτωση καταστολής πολιτικής διαμαρτυρίας να υπάρχει στη διάθεση του καθενός μας  δίκτυο τηλεφώνων, για άμεση ενεργοποίηση μαζικής έμπρακτης αλληλεγγύης.

–   Το παρόν ψήφισμα εκτυπώστε το, κινήστε το για συλλογή υπογραφών σε χώρους δουλειάς, συλλογικότητες, στη γειτονιά σας και
ταχυδρομήστε το Υπ’ όψιν:

«Χαράτσια Τέλος – Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης – Περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά»

 Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, Φριζή 10, 34100, Χαλκίδα

–    Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε.

 Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΟΠΛΟ  ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *