Υπεράνω νόμων και κυβερνήσεων

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που δημοσιεύονται σε οικονομική εφημερίδα είναι πολύ αποκαλυπτικά.
Δείχνει ότι μια κλίκα μεγαλοκαπιταλιστών –είναι οι ίδιοι που σήμερα με πρόσχημα την οικονομική «κρίση» προσπαθούν να επιβάλουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα- είναι υπεράνω νόμων και κυβερνήσεων.

Δεν είναι φυσικά κάτι που δεν το ξέραμε αλλά ότι το παραδέχονται οι ίδιοι οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι έχει την αξία του.

Για να μην σας κουράσουμε με αριθμούς σας λέμε ότι αν και η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι ελάχιστη ως μηδαμινή ούτε κι’ αυτή εισπράττεται, από το κράτος την στιγμή που ο εργαζόμενος λαός ξεζουμίζεται απ’ την φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης.

Ετσι, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους στοιχεία μια μικρή δράκα από αιματορουφήχτρες καπιτάλες αφού πρώτα καρπώθηκαν μπόλικο κρατικό χρήμα – επιδοτήσεις, λεγόμενοι αναπτυξιακοί νόμοι κ.ά. – στη συνέχεια και με την ανοχή ή και τη στήριξη των αστικών κυβερνήσεων φέσωσαν το δημόσιο με περίπου 20 δις. ευρώ!

Την στιγμή που οι τράπεζες κάνουν κατάσχεση, σπίτια, αυτοκίνητα, οτιδήποτε μπορεί να κατέχει ένας μικροοφειλέτης που δεν μπορεί να πληρώσει τα χρωστούμενα του 6.300 μεγαλο-οφειλέτες χρωστούν πάνω από 15 δισ. ευρώ ή το 85% στο σύνολο των «ληξιπρόθεσμων οφειλών» και αυτούς δεν τους κυνηγάει κανένας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *