«Κούρεμα» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γ. Δραγασάκη

Μιλώντας σήμερα με τον Ν. Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm ο Γιάννης Δραγασάκης «μασάει» τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την καταγγελία του μνημονίου και το χρέος.

Ρωτήθηκε για τις νέες διατυπώσεις και τη νέα γλώσσα που εγκαινιάζει η επιστολή Τσίπρα προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και …τα έστριψε ακόμη περισσότερο.

Αφού είπε ότι «Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ», ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται για μετατόπιση αλλά για άλλη γλώσσα που έχει σχέση με θεσμούς κλπ.

Κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους και μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, νέο πλαίσιο πολιτικής και αλλαγή παραδείγματος: «Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *