Στατιστικά συνηθισμένοι δείκτες

Η Γαλλική France Telecom ήταν μια κερδοφόρα δημόσια υπηρεσία που η παγκόσμια λαίλαπα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας την μετέτρεψε σε μια εταιρία που οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, και οι μέτοχοι της θέτοντας στόχους υψηλότατης κερδοφορίας προχώρησαν και στα ανάλογα μέτρα.

Επέβαλε εντατικοποίηση της δουλειάς, συνεχή αλλαγή αντικειμένου για τους εργαζόμενους, περικοπή θέσεων εργασίας, κλίμα τρομοκρατίας και πίεσης.

Πρέπει να είναι τόσο ασφυκτικές οι συνθήκες εργασίας σ’ αυτή την εταιρία που σήμερα μετράμε 23 εργαζόμενους της να έχουν αυτοκτονήσει, και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άλλοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να ανταποκρίνονται στην δουλειά τους με την βοήθεια ψυχοφαρμάκων.

Δεν είμαστε αρμόδιοι να τοποθετηθούμε για τις επιλογές των εργαζομένων σ’ αυτή την επιχείρηση. Το γιατί οι συνθήκες δουλειάς μπορεί να οδηγήσουν έναν εργαζόμενο να θέσει τέλος στην ζωή του ή να επιλέξει να ζει με ψυχοφάρμακα πρέπει να μας το πουν οι ειδικοί.

Αυτό όμως που μας φαίνετε εντελώς τρελό είναι η απάντηση που έδωσε το στελεχικό δυναμικό της εταιρείας στις επικρίσεις που δέχτηκε για τις αλλεπάλληλες αυτοκτονίες.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση της France Telecom κάνει λόγο για «στατιστικά συνηθισμένους δείκτες»!!!!

Το θράσος των εκπροσώπων των πλουτοκρατών είναι απερίγραπτο!!!

Δεν έχουμε στοιχεία αν υπήρξαν παρόμοιες αυτοκτονίες στην Ελλάδα.
Γνωρίζουμε όμως ανθρώπους που έθεσαν τέλος στην ζωή τους γιατί δεν άντεξαν την ασφυκτική πίεση όταν βρέθηκαν στα νύχια των τραπεζιτών. Όπως γνωρίζουμε και τους 623 νεκρούς και τους χιλιάδες σακατεμένους εργάτες που υπήρξαν στα γκέτο δουλειάς στα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Για τους ντόπιους καπιταλιστές και αυτοί θα υπάγονται στους «στατιστικά συνηθισμένους δείκτες»!!!!

Ετσι αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός τον λαό και τους εργάτες. Σαν γρανάζια μιας μηχανής που λέγετε «κερδοφορία». Αν σπάσει και κανένα γρανάζι, αντικαθίσταται … όλα είναι θέμα στατιστικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *