Υποτιμούν την νοημοσύνη μας

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ανοίξουμε αντιπαράθεση με τις συλλογικότητες της αυτοαποκαλούμενης αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής αριστεράς που συμμετέχουν στο εκλογικό θέατρο.

Από κει και πέρα όμως δεν δεχόμαστε να υποτιμούν τόσο βάρβαρα την νοημοσύνη μας.
Και τα γράφουμε αυτά με ερέθισμα ένα άρθρο του Κ. Μάρκου στο σημερινό «Πριν».
«Αξίζει λοιπόν, να συμμετάσχουμε στις εκλογές ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή είναι αποτελεσματικότερη η αποχή; Αποχή σημαίνει πρακτικά, άθελη ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ. Σημαίνει από σπόντα, ποσοστιαία ενδυνάμωση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή στις εκλογές για μαζική καταδίκη των δυο αστικών κομμάτων και του ΛΑΟΣ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του άρθρου.

Από πού βγάζει αυτά τα συμπεράσματα ο αρθρογράφος του «Πριν». Οποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τον εκλογικό νόμο του Σκανδαλίδη, με τον οποίο θα γίνουν αυτές τις εκλογές ξέρει ότι ισχύουν τα εντελώς αντίθετα, απ’ αυτά που ισχυρίζεται ο Κ. Μάρκου.

Εμείς έχουμε τοποθετηθεί για το ποια θα πρέπει να είναι κατά την άποψη μας η στάση ενός κομμουνιστή ενός επαναστάτη απέναντι στις εκλογές.

Από κει και πέρα όμως είναι προκλητικό να διαβάζεις τέτοιες απόψεις που δεν έχουν καμιά βάση.
Ολοι ξέρουν ότι όσο πιο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώσουν τα κόμματα, που δεν θα πιάσουν το όριο του 3% και θα μείνουν εκτός βουλής, τόσο περισσότερο ενισχύετε σε έδρες το πρώτο κόμμα και στην προκειμένη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ.
Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε ότι κάθε ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που θα βρεθεί, όταν βγει απ’ την κάλπη ..πρασινίζει.

Εντάξει, οι συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ έχουν την εκτίμηση –με την οποία εμείς διαφωνούμε- ότι πρέπει να συμμετάσχουν στο στημένο εκλογικό θέατρο αλλά ας μην γράφουν τέτοιες παπαριές που προκαλούν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *