Ο Σωτήρης Πέτρουλας ενοχλεί ακόμα…

Αφαιρέθηκε από αγνώστους η αναμνηστική πλάκα στη μνήμη του αγωνιστή της αριστεράς Σωτήρη Πέτρουλα που δολοφονήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1965 από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Αγωνιστής της αριστεράς, με συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις της περιόδου, ο Σωτήρης Πέτρουλας συμμετείχε στο συλλαλητήριο της ΕΦΕΕ και δολοφονήθηκε εκεί που χτυπήθηκε η πορεία, στη γωνία Σταδίου και Εδουάρδου Λω, στο σημείο που είχε τοποθετηθεί από συντρόφους του η πλακέτα στις 21 Ιουλίου του 2005.

Είναι η δεύτερη φορά που ‘απάγεται’ νεκρός ο Σωτήρης Πέτρουλας. Το κράτος είχε απαγάγει τη σορό του με σκοπό να θάψει κρυφά το νεκρό αγωνιστή.

Τα σχέδια αυτά  ματαίωσαν τότε οι φίλοι, οι σύντροφοί του και ο κόσμος της αριστεράς  με την κινητοποίησή του.

«Σε χρόνο μηδέν, ο κόσμος της Αριστεράς από την Κοκκινιά, τον Πειραιά και τις γύρω συνοικίες γέμισε το Γ’ Νεκροταφείο έτσι ώστε ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους…», είχε δηλώσει στο διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας ο επιστήθιος φίλος, συμμαθητής και συναγωνιστής του Μάκης Παπούλιας.

Περισσότερα για τον αγωνιστή αυτόν της αριστεράς μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερη ανάρτησή μας.

Ανήσυχο πνεύμα και ζωηρό, ο Σωτήρης Πέτρουλας εξακολουθεί να ενοχλεί και σήμερα. Άθελά τους οι ιερόσυλοι, το μόνο που δείχνουν με την πράξη τους είναι η επικαιρότητα των αγώνων για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Η μορφή του Πέτρουλα έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση και καμιά βέβηλη αφαίρεση πλακέτας δεν μπορεί να την παραγράψει.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *