Οι Ιμπεριαλιστές και οι Φασίστες επιτίθενται στους Αντιφασίστες και Αντιιμπεριαλιστές – Ποιός, σε ποιά πλευρά θα ταχθεί;

antipolemkinhmaΟι επαναστάτες αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

Ο ιμπεριαλισμός αφήνει τους λαούς πεινασμένους, τους φτωχαίνει, τους οδηγεί στην ανεργία και σε κρίσεις και με τους πολέμους καταστρέφει την ανθρωπότητα, τη φύση και τα πάντα. Ο φασισμός είναι η τρομοκρατική τάξη που διασφαλίζει τη λειτουργία του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Φασισμός σημαίνει οι λαοί να κυβερνώνται με καταπίεση, με βασανιστήρια και με δολοφονίες.

Οι λαοί συνθλίβονται κάτω από την άγρια εκμετάλλευση του ιμπεριαλισμού. Ο φασισμός προκάλεσε αιματοχυσία στους λαούς, τους προξένησε και συνεχίζει να τους προξενεί μεγάλους πόνους.

Λοιπόν, τι θα πρέπει να γίνει στην προκειμένη περίπτωση; Δεν θα υπάρξει αντίδραση στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό; Γιατί να σκύψουμε το κεφάλι;
Σήμερα οι ιμπεριαλιστές και οι φασίστες δεν μπορούν να υπερασπιστούν την τυραννία,
την εκμετάλλευση και τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος των λαών. Γιατί δεν έχουν δίκαιο και δεν νομιμοποιούνται. Αν δεν αντιδράσουμε εναντίον τους σημαίνει ότι επικυρώνουμε όλα όσα κάνουν.
Οι επαναστάτες από την Τουρκία, επειδή αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό σε όλα τα μέρη του κόσμου γίνονται αντικείμενο καταπίεσης και τρομοκρατίας.

 
Η Τουρκία είναι η νέα αποικία του ιμπεριαλισμού. Και κυβερνάται φασιστικά. Για τους λαούς της Τουρκίας αυτό σημαίνει να ζούνε στην ίδια τη χώρα τους σαν δούλοι, να κυβερνώνται με εκμετάλλευση, με βασανιστήρια και με δολοφονίες. Όπως ξέρει ο καθένας, η ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία δολοφονιών. Το ΑΚΡ που είναι ένα φασιστικό κόμμα, προσθέτει κάθε μέρα νέες σελίδες σε αυτή την αιματοβαμμένη ιστορία. Η εξέγερση και όσα ακολούθησαν τον περασμένο Ιούνη, έδειξαν σε όλο τον κόσμο τον κρυφό τρόπο διακυβέρνησης της Τουρκίας.

Ένοχοι και Τρομοκράτες είναι οι Ιμπεριαλιστές και οι Φασίστες. Δεν Είναι Αδίκημα να Αγωνίζεσαι Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και το Φασισμό.

Όπως σε κάθε φασιστικό κράτος έτσι και στην Τουρκία δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάρχει εργασία, δεν ανταμείβεσαι για το μόχθο σου, θεωρείται αδίκημα  ακόμη και το να κάνεις χρήση και των νόμιμων δικαιωμάτων σου. Οι φυλακές της Τουρκίας είναι γεμάτες από αυτούς που κάνουν χρήση αυτών των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Σε μια τέτοια ζωή, πέρα από τον αγώνα υπάρχει άλλος δρόμος λύτρωσης; Ενάντια σε αυτά, λοιπόν, αγωνίζονται οι επαναστάτες της Τουρκίας. Ζητούν ψωμί, ελευθερία και δικαιοσύνη για τους λαούς. Αυτά τα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Σε μια χώρα που είναι νέα αποικία του ιμπεριαλισμού και κυβερνάται φασιστικά, ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να κατακτηθούν αυτά τα δικαιώματα. Οι επαναστάτες από την Τουρκία, επειδή αγωνίζονται ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους φασίστες που καταπατούν αυτά τα δικαιώματα, βασανίζονται, δολοφονούνται, εκτοπίζονται. Και επειδή αντιδρούν σε αυτή την πραγματικότητα στην Τουρκία, επιδιώκουν να τους φιμώσουν, να τους απομονώσουν και να τους εξοντώσουν. Επειδή σε αυτό τον αγώνα μπροστάρηδες είναι οι επαναστάτες του Λαϊκού Μετώπου,  γίνονται αντικείμενο καταπίεσης και τρομοκρατίας σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτοί είναι οι λόγοι των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν  τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσει να βγει από την κρίση που δημιούργησε ο ιμπεριαλισμός, έβγαλε στο σφυρί τους Επαναστάτες από την Τουρκία και το Δίκαιο της Ελλάδας, την Ανεξαρτησία της, τον Φυσικό Πλούτο της, όλα τα υπάρχοντά της.

Οι επιθέσεις που δεχτήκαμε είναι αποτέλεσμα των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφωνιών με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον τουρκικό φασισμό.

Ορίστε, λοιπόν, η αγγελία πωλήσεων του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Hürriyet στις 2 Αυγούστου 2013:
 «Το υπουργείο Οικονομικών εξηγώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, κάλεσε τους Τούρκους επενδυτές να κάνουν ‘επενδύσεις κελεπούρι’ στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα». Το υπουργείο ετοίμασε μια λίστα 300 επενδυτικών σχεδίων το κόστος των οποίων αρχίζει από 2 εκατομμύρια ευρώ και έκανε γνωστό ότι στο μεγαλύτερο νησί της γείτονος, στην Κρήτη, υπάρχουν ελκυστικές ευκαιρίες για επενδύσεις. Στην επιστολή αγοραπωλησιών που έστειλε στους Τούρκους επιχειρηματίες, αναφέρονται τα εξής: «Το κόστος των επενδύσεων αρχίζει από τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των 300 επενδυτικών σχεδίων δίνεται βάρος στους τομείς του τουρισμού, της κτηματαγοράς, των τροφίμων και των εξαγωγών. Προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες στους επενδυτές στους τομείς του τουρισμού, της κτηνοτροφίας,  της βυρσοδεψίας και των τροφίμων. Πιστεύουμε ότι στο νησί μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρές αγορές στον τομέα των ξενοδοχείων, της κλωστοϋφαντουργίας και των εξοπλισμών τους».

Κάνει αναφορά για την πώληση έκτασης στο Ηράκλειο της Κρήτης για τουριστική επένδυση. «Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου, κοντά στο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, θα δημιουργηθεί μια βιομηχανική περιοχή. Επίσης, σε μια άλλη πόλη της Κρήτης, στα Χανιά, κατά τα τέλη του 2015, θα δημιουργηθεί μια νέα βιομηχανική περιοχή που οι μετοχές θα ανήκουν κατά 40% στην Τράπεζα Χανίων, κατά 30% στο Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων και κατά 30% στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων». Ούτως ή άλλως, μέχρι σήμερα, πολλά τουρκικά μονοπώλια έχουν ήδη κλείσει μαρίνες, ξενοδοχεία και άλλα.

Υπογράφηκαν οι νέες Συμφωνίες Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις 30 Ιούλη 2013, συναντήθηκαν στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι συμφώνησαν σε έναν «οδικό χάρτη αμυντικής συνεργασίας». «Ο Chuck Hagel, ευχαρίστησε τον Αβραμόπουλο για τις υπηρεσίες που παρέχουν επί χρόνια οι βάσεις στη Σούδα στις αμερικανικές πολεμικές μονάδες» και τόνισε ότι η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση στο Πεντάγωνο. Αναφέρθηκε, επίσης, στο σημαντικό ρόλο των βάσεων της Σούδας  στις αμερικάνικες επιχειρήσεις στη Λιβύη». Επίσης, ο Chuck Hagel, επαίνεσε την Ελλάδα για τη συμβολή της στην διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και έκανε αναφορά στην αξία της συνεργασίας με την Ελλάδα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ».

Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια είναι η δολοφονία των λαών, η πείνα και ο πόλεμος.

Για την προστασία των Περιφερειακών Συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού συγκροτήθηκε Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας – Ελλάδας. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η Ελλάδα να βάλει στο ράφι τους δικούς της και τους διεθνείς νόμους. Το αντίτιμο αυτών το πληρώνουν οι Τούρκοι επαναστάτες με καταπίεση, βασανιστήρια και συλλήψεις. Το τελευταίο διάστημα, συνελήφθησαν πολλοί επαναστάτες που ενώ για πολλά χρόνια μένουν στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στα σπίτια τους, βασανίστηκαν, κρατήθηκαν και άρχισαν δίκες για την έκδοσή τους στην Τουρκία. Μολονότι είναι παράνομη η δημοσιοποίηση της ταυτότητας των ατόμων με πολιτικό άσυλο, αυτοί καταδίδονται στον τουρκικό φασισμό. Όλοι γνωρίζουν πώς απήχθη πειρατικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Bulut Yayla, οποίος αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα επειδή στην Τουρκία δεν μπορούσε να ασκήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Τις τελευταίες επιχειρήσεις που έγιναν μέσα σε αυτό το πλαίσιο στην Ελλάδα της διεύθυνε ο ίδιος ο Σαμαράς. Λόγω αυτών των υπηρεσιών του επικοινώνησε με τον Σαμαρά και τον συνεχάρη ο φασίστας Ταγίπ Ερντογάν.

Ποιος είναι ο Ερντογάν, Γιατί ευχαρίστησε τον Σαμαρά;

Τι έκανε ο Σαμαράς για να δικαιούται τις ευχαριστίες του Ερντογάν;

Ο Ερντογάν είναι ο υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνος για τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια, την φτώχεια, την αδικία τα τελευταία 11 χρόνια στην Τουρκία. Για να μην πάμε μακριά, τις διαταγές για τη δολοφονία των δολοφονηθέντων επαναστατών στην αντίσταση του Ταξίμ τις έδωσε ο ίδιος του. Είναι ο δολοφόνος των δολοφονηθέντων φυλακισμένων στις φυλακές τύπου F, των 34 Κούρδων χωρικών στο Ουλούντερε, των μικρών παιδιών που πεθαίνουν απ’ την πείνα. Είναι ο υπ’ αριθμόν ένα συνεργάτης της Αμερικής στη Μέση Ανατολή. Το αίμα των λαών που δολοφονήθηκαν στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στο Σουδάν, στη Συρία, έβαψε και τα δικά του χέρια.

Η κυβέρνηση του Σαμαρά θα πρέπει να ανακοινώσει πόσα χρήματα πήρε ως αντίτιμο για τις επιχειρήσεις που προκάλεσαν τις ευχαριστίες μιας τέτοιας φασιστικής κυβέρνησης.
Είναι αρκετές οι αιτιολογίες της Τουρκίας για τα αιτήματά της έκδοσης αγωνιστών, για να γίνουν κατανοητές οι συνθήκες του αγώνα, αλλά και οι αιτίες του: Διανομή περιοδικών στην Ελλάδα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης των επαναστατών, συμμετοχή σε πορείες, συμμετοχή σε συλλογικές δραστηριότητες.

Η Havva Suiçmez, που επί 6 μήνες είναι φυλακισμένη στην Αθήνα, γλίτωσε από τον θάνατο ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα. Επί 15 χρόνια ζει στην Ελλάδα. Είναι μια επαναστάτρια που που συμμετείχε στον δημοκρατικό αγώνα με τη δραστηριοποίησή της στην Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους Πολιτικούς Κρατούμενους. Απήχθη στη μέση του δρόμου και ανοίχθηκε σε βάρος της δίκη για να εκδοθεί στην Τουρκία. Στην Τουρκία δεν εκκρεμεί εις βάρος της καμία δίκη. Όμως, το κατηγορητήριο της Τουρκίας είναι αποκαλυπτικό: Συμμετείχε σε ανακοινώσεις τύπου, σε εκδηλώσεις μνήμης επαναστατών, διένειμε περιοδικά, συμμετείχε σε πορείες ακόμη και στην Ελλάδα. Αυτά είναι αδικήματα; Στην Τουρκία είναι αδικήματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε την τουρκική πραγματικότητα, να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

Αυτές οι γυμνές αλήθειες είναι μπροστά μας. Η ιμπεριαλιστική και φασιστική πραγματικότητα είναι στη μέση. Αποτέλεσμα της συνεργασίας με αυτούς είναι να μπαίνουν στο ράφι τα νόμιμα δημοκρατικά δικαιώματα. Απέναντι σε όλα αυτά η καταδίκη του επαναστατικού αγώνα στην Τουρκία, θελημένα ή άθελα δυναμώνει τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Τι θα κάνουμε; Θα κρεμάσουμε παντού τις φωτογραφίες του Χίτλερ, του Φράνκο, του χουντικού Παπαδόπουλου και θα τους μνημονεύουμε; Θα τους προσκυνάμε όπως οι σημερινοί εκπρόσωποί τους; Θα γιορτάζουμε τις επετείους εισβολής και κατοχής των ιμπεριαλιστών; Όχι! Ποτέ! Ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός μπορεί να εξοντώσει τους επαναστάτες, ποτέ, όμως, δεν θα δει τους επαναστάτες παραδομένους. Η ιστορία θα γράψει το τέλος των ιμπεριαλιστών και των φασιστών. Η κάθε νύχτα έχει και ένα πρωινό. Εμείς θα νικήσουμε. Γιατί εμείς είμαστε λαός και έχουμε δίκιο.

Να Ενωθούμε, Να Αγωνιστούμε, Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Φασισμό!
Θάνατος στον Ιμπεριαλισμό, Θάνατος στο Φασισμό, Ζήτω Ο Αγώνας μας!
Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας, να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και του φασισμού!

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πηγή:“O ΑΓΩΝΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *