Δίκη Αγωνιστών -Όλοι στο πλευρό της Εργατικής Αλληλεγγύης

logo 1Γιάννης Φωτίου

Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για την αρθρογραφία της σχετικά με τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών.

Συγκεκριμένα καλούνται να δικαστούν η δημοσιογράφος και γνωστή για τους αγώνες της κατά των νεοναζί στη Νίκαια Κατερίνα Θωίδου, ο εκδότης Τάσος Αναστασιάδης και ο διευθυντής Πάνος Γκαργκάνας μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ ώστε να βγει αντισυνταγματικός ο Νόμος Ραγκούση περί Ιθαγένειας.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αφορά έναν πολιτικό χαρακτηρισμό καθώς και την πολιτική εκτίμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης ότι η προσφυγή κατά του νόμου για την ιθαγένεια εντασσόταν στους ευρύτερους σχεδιασμούς Καρατζαφέρη και Σαμαρά, που εκείνη την περίοδο είχαν συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση με «αντάλλαγμα» την ανατροπή των προοδευτικών ρυθμίσεων του Νόμου Ραγκούση.

Η δίωξη είναι σε κάθε περίπτωση πολιτική και στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας. Είναι απαράδεκτη κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της Εργατικής Αλληλεγγύης, μια αριστερής εφημερίδας γνωστής -εκτός των άλλων- για την αταλάντευτη στήριξη των αγώνων του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, τη διαρκή παρουσία των δημοσιογράφων της σε κάθε κοινωνικό-εργατικό σκίρτημα και την προβολή της δράσης της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

«Πρόκειται για καθαρή πρόκληση, την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματικής οργάνωσης δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ένας από τους συνεργάτες αυτής της συμμορίας να εγκαλεί στελέχη της Αριστεράς και του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί. Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη θεωρία των “δυο άκρων” και καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΚ.

Η καμπάνια συμπαράστασης, στους αγωνιστές της Εργατικής Αλληλεγγύης κορυφώνεται την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη με κάλεσμα για ανοιχτή συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί. Μέχρι στιγμής η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, με εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, σχολεία πανεπιστήμια και γειτονιές, έχουν μαζέψει χιλιάδες υπογραφές στήριξης και αλληλεγγύης κατά της δίωξης, ενώ έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακοινώσεις συμπαράστασης από ενώσεις δημοσιογράφων, εργατικά σωματεία, κινήσεις καθώς και από διεθνείς οργανώσεις, αριστερά και προοδευτικά περιοδικά του εξωτερικού και προσωπικότητες.

Πηγή: ΠΡΙΝ, 10/11/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *