Ξεσηκωμός παντού! Κλείνουν τον ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία, σπέρνουν αρρώστια και ανεργία!

υγειαςσΗ άθλια συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ προχώρησε σε αυτό που όλοι περίμεναν παρά τους γελοίους ισχυρισμούς του πιο αδίστακτου υπουργού υγείας που γνώρισε αυτή η χώρα: έβαλε λουκέτο σε εκατοντάδες πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ σπέρνοντας αγανάκτηση και οργή σε εκατομμύρια φτωχούς, ανέργους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε «αγοραστή υπηρεσιών υγείας». Δηλαδή ο ιδρώτας μας, τα δισ ευρώ ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου υγείας των ταμείων, προσφέρονται απλόχερα στα μεγάλα συμφέροντα, τους μεγαλοκλινικάρχες, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων.

Το δημόσιο αποσύρεται σχεδόν πλήρως από τη στήριξη της περίθαλψης, αφού με βάση το σύγχρονο «τρομοκρατικό» σύμφωνο της ΕΕ οι δημόσιες παροχές ποινικοποιούνται, γιατί «τροφοδοτούν ελλείμματα»! Νοσοκομεία και ΙΚΑ κλείνουν, κλίνες ΜΕΘ και χειρουργεία παραμένουν εκτός λειτουργίας, τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά, φάρμακα και προσωπικό, υγειονομικοί απολύονται ή επαναπροσμβανάνονται με συμβάσεις πείνας. Συνδέουν τις παροχές Υγείας σχεδόν αποκλειστικά με την ασφαλιστική κατάσταση (και το πορτοφόλι!) του λαού, σε μια κοινωνία 1.500.000 ανέργων, εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων, σφαγής των μισθών και των συντάξεων. Ενώ με το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα – απόλυση όλο το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την 3μηνη απεργιακή καθολική αντίσταση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και τη λαϊκή και εργατική αλληλεγγύη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Ελπίδα για τον αναγκαίο όσο ποτέ παλλαϊκό ξεσηκωμό αποτελούν οι δεκάδες πρωτοβουλίες που έχουν στηθεί στις λαϊκές γειτονιές κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας ΠΦΥ στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση και οι πάτρωνες της δεν νίκησα! Είναι μισητή μειοψηφία στο λαό! Δεν θα πέσει όμως σανώριμο φρούτο! Δεν θα πέσει με την αντιμετώπιση των απεργιών και της πάλης των εργαζομένων ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. σαν πεδίο προεκλογικού αγώνα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε με τις γελοίες εκτιμήσεις ότι κάποιοι(!) βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα ψήφιζαν το νόμο για το ΠΕΔΥ. Η ανατροπή της λαίλαπας δεν θα γίνει ούτε με τις συνήθεις διαμαρτυρίες και αναλύσεις χωρίς πολιτικούς στόχους ανατροπής και μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την Ε.Ε., όπως κάνει το ΚΚΕ.

Η νίκη των εργαζομένων και του λαού απαιτεί:

 • Την πολιτική κλιμάκωση μαχητικών διεκδικητικών και απεργιακών αγώνων,  και όχι την απονεύρωση της ριζοσπαστικοποίησης τους από τα όρια της φιλοΕΕ Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και όχι με τα άσφαιρα πυρά της πολιτικής του ΚΚΕ, που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι ανώριμοι  να ανατρέψουν την επίθεση και μεταθέτει διαρκώς τους νικηφόρους αγώνες στο ακαθόριστο μέλλον και στην «ώριμη» ψήφο.
 • Με μια άλλη αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της επαναστατικής προοπτικής.

Τα υπόλοιπα στο δρόμο!

 • Ο λαός μας δε θα πεθάνει για το χρέος που έχει χιλιοπληρώσει, για το ευρώ και την Ε.Ε.!
 • Έξω τώρα από το ευρώ, την Ε.Ε.
 • Διαγραφή του χρέους!
 • Εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο!
 • Να ανατραπούν οι νόμοι διάλυσης της δημόσιας υγείας. Να μην περάσει η εκχώρηση της περίθαλψης στα μεγάλα επιχειρηματικά, πολυεθνικά συμφέροντα. Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
 • Καμιά διαθεσιμότητα-απόλυση υγειονομικών-εργαζομένων ΕΟΠΥΥ
 • Καμιά δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κλειστή
 • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα περίθαλψης για όλους με μόνιμο προσωπικό με πλήρη-αποκλειστική απασχόληση, αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *