Εισβολή χερσαίων δυνάμεων αποφάσισε η Ε.Ε – Τα εύσημα του δίνει το ΠΑΣΟΚ

 Σιγά σιγά, με αβάστακτο κόστος όμως καθώς πολλαπλασιάζονται οι απώλειες από την κλιμάκωση των βομβαρδισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της δολοφονικής επέμβασης, αλλά και οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που η εκλογή του παρουσιάστηκε από πολλούς ως «φιλειρηνική στροφή» των ΗΠΑ, γίνεται σαφέστατος όταν δηλώνει: «Ο Λίβυος ηγέτης Μ. Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει»!
Η Ε.Ε. ακολουθώντας τις συμβουλές του ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου, που υπέδειξε να χρησιμοποιήσουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. την εμπειρία τους από τις προηγούμενες επιχειρήσεις σε Βαλκάνια, Ιράκ και Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εγγυηθεί μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Λιβύη με στρατιωτικά μέσα αν ο ΟΗΕ το ζητήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη διάρκεια συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών!

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει μια υποστήριξη υπό τη μορφή μιας αποστολής στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, προκειμένου να υποστηρίξει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας (στη Λιβύη) ανταποκρινόμενη σε ένα αίτημα» του ΟΗΕ και στο πλαίσιο μιας επιχείρησης «συντονισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη», υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό που υιοθετήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. «Οι ενέργειες αυτού του είδους θα σέβονται πλήρως τις εντολές του ΟΗΕ για τη χρήση στρατιωτικών και πολιτικών μέσων άμυνας», προστίθεται στο κείμενο. Με αυτό τον τρόπο η Ε.Ε, θέλει να επιβάλλει Επικυριαρχία σε Μεσόγειο και Αφρική που τη θεωρεί Ζωτικό της Χώρο!

Άρα, ο φερετζές υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον ΟΗΕ και τις αποφάσεις του, που βγαίνουν μετά τα σκληρά παζάρια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Πάντα για την σωτηρία των αμάχων, την προστασία των καταπιεσμένων, την επιβολή της Δημοκρατίας! Έτσι δικαιολογούνται οι επεμβάσεις, οι εισβολές, οι «ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί», για να μην ξεχνούμε και το αιματοβαμμένο παρελθόν της βαλκανικής γειτονιάς μας.

Τώρα, ήρθε η ώρα «της Παροχής Ανθρωπιστικής Βοήθειας με χρήση στρατιωτικών και πολιτικών μέσων». Έτσι ονομάζεται πλέον, την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, η Ιμπεριαλιστική Εισβολή και Κατοχή σύμφωνα με το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της ΒΡ, των κατασκευαστικών εταιρειών, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών! 

Ξανά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μετέτρεψε τη χώρα σε Ορμητήριο των Συμμοριτών Προθύμων Δολοφόνων, στέλνοντας τα καλύτερα και ακριβότερα πολεμικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων να πολεμήσουν κατά του λαού της Λιβύης, δηλώνει Παρόν, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα γιατί γίνονται οι τεράστιες πολεμικές δαπάνες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δρούτσα «η ΕΕ, με τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα, «αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ανθρωπιστικό τομέα, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και σε συντονισμό με τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ».
Ο λόγος που κρατά αυτή την  στάση;
Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε τα «άμεσα συμφέροντα» που έχει η Ελλάδα στην περιοχή!

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου αυταρχισμού και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού πρέπει να Ανατραπεί. Αυτοί που κόβουν την ζωή στην Κερατέα, που σκοτώνουν 15χρονους μαθητές, που οδηγούν στην απόγνωση και στην αυτοκτονία περισσότερους του ενός εκατομμυρίου ανέργους. Που αφήνουν τους φοιτητές χωρίς βιβλία, που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, πετούν στην ανέχεια συνταξιούχους, αλλά δαπανούν 15 δις ευρώ για όπλα, 500 εκ. ευρώ ετησίως για αποστολές εκτός συνόρων και ένα (1) εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη είναι πραγματικοί τρομοκράτες, η αληθινή ασύμμετρη απειλή για τον εργαζόμενο λαό μας.

Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-Ε.Ε. και μαζί τους η ελληνική κυβέρνηση, με πρόσχημα την προστασία των αμάχων και τον εκδημοκρατισμό της Λιβύης, βάζουν πρώτα από όλα στο στόχαστρο τον Εξεγερμένο λαό, διασώζοντας το αστικό καθεστώς εξουσίας, επιβάλλοντας οι ίδιοι τις πιο συμβιβαστικές και αντιλαϊκές πολιτικές λύσεις, διαφυλάττοντας και επεκτείνοντας τα συμφέροντα τους.

Στον σύγχρονο Ολοκληρωτισμό, ο κόσμος της εργασίας θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως ο μεγαλύτερος εχθρός, από εθνικές και υπερεθνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Στο Ιράν την καταπίεση επιβάλλουν οι Φρουροί της Μουσουλμανικής Επανάστασης, στο Λίβανο τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων διαφυλάττει η Χεζμπολάχ και οι Δεξιοί Φαλαγγίτες, στο Μπαχρέιν εισβάλλουν τα τανκς της Σαουδικής Αραβίας, στα Βαλκάνια-Ιράκ-Αφγανιστάν δρουν Ευρωστρατός, ΝΑΤΟ, Συμμορίες Προθύμων, Έλληνες Μισθοφόροι και Blackwater, σε Γάζα-Δυτική Όχθη βιώνουν τη διπλή καταπίεση Χαμάς-Αμπάς και Ισραηλινού κατακτητή, ο νεωτεριστής Ερντογάν απειλεί απεργούς με στρατιωτικό νόμο, ασκεί Λογοκρισία και διαιωνίζει το καθεστώς απαρτχάιντ για τους Κούρδους, ο γαλλικός στρατός περιπολεί στο Παρίσι, ο Ιταλικός σε Ρώμη και Νότια Ιταλία.
Τελικά, ο διοικητής της 71ης ΑερομεταφερόμενηςΤαξιαρχίας, αποδεικνύεται προφητικός.
Απαντώντας στις επικρίσεις για την Άσκηση Καταστολής Πλήθους είχε πει σε πρωινή αναφορά ότι «εμείς εκπαιδευόμαστε για να δράσουμε στο εξωτερικό, να καταστείλουμε την εξέγερση στην Αίγυπτο».

Λες τελικά να τους στείλουν στην Λιβύη, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής της Ε.Ε. κρατώντας με το ένα χέρι το γκλομπ και με το άλλο μοιράζοντας μπουκάλια με νερό και κονσέρβες του γνωστού Γκοντζίλα; Βεβαίως, παραμένουν ετοιμοπόλεμοι για να καταστείλουν καμιά εξέγερση αλά Δεκέμβρη.

Ταξικό, Διεθνιστικό Καθήκον μας να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου στη χώρα μας.
Εκφράζοντας αγωνιστικά τη διεθνιστική μας Αλληλεγγύη για την Νίκη της Εξέγερσης που πρέπει να έχει διπλό στόχο: Την Ανατροπή του Δικτάτορα Καντάφι και την Ήττα των Ιμπεριαλιστών  Εισβολέων.
Καλούμε τους φαντάρους και τους μόνιμους να Αρνηθούν την Παροχή Υπηρεσιών τους σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Εισβολείς.

Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης και να υποδεχτούν τους πρόσφυγες παρέχοντας Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη. Να μην χτιστεί το Τείχος του Αίσχους. Να διαλυθεί η FRONTEX.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για τα κοινά μας δικαιώματα και ανάγκες. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Λιβύη: «Προστάτες» εν δράσει…

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Λιβύης και Υεμένης ή Μπαχρέιν; Και τα τρία κράτη έχουν χρησιμοποιήσει βία για να συντρίψουν όσους διαδήλωναν υπερ της δημοκρατίας. Ομως, μόνο στη Λιβύη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους μια στρατιωτική απάντηση. Η καταστολή στην Υεμένη και το Μπαχρέιν έχουν μέχρι στιγμής αντιμετωπιστεί μόνο με τις λέξεις, όχι με δράση. Σε ένα επίπεδο η απάντηση είναι προφανής. Το Μπαχρέιν και η Υεμένη είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ – ειδικά το Μπαχρέιν με την μεγάλη αμερικάνικη ναυτική βάση. Η Λιβύη δεν είναι» (BBC, 19/3/11).

Δεν θα μπορούσε κανείς να βρει πιο κυνική διαπίστωση από ένα δυτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και μάλιστα του «κύρους» του βρετανικού BBC. Γιατί είναι προφανές ότι οι «προστάτες» που ανέλαβαν να υπερασπιστούν μια «εξέγερση» (τα εισαγωγικά δεν τα βάζουμε τυχαία, γιατί πλέον η εξέγερση δεν είναι και τόσο λαϊκή, αλλά υπό την αιγίδα πρώην στυλοβατών του καθεστώτος) δεν το κάνουν γιατί τους έπιασε ο πόνος για την καταπίεση του λαού της Λιβύης από τον «σαλταρισμένο» Καντάφι, ούτε γιατί πασχίζουν να αποφύγουν ένα μακελειό του άμαχου πληθυσμού της Βεγγάζης. Αν η Λιβύη δεν είχε πετρέλαια, όλοι αυτοί που «ευαισθητοποιούνται» τώρα αναλαμβάνοντας «δράση» απέναντι στη βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι, θα έκαναν την πάπια, όπως κάνουν σε ένα σωρό χώρες της Αφρικής που οι άνθρωποι σκοτώνονταν σαν τις μύγες. Αν πάλι έβλεπαν ότι ο Καντάφι θα μπορούσε να πετύχει το στόχο του να συντρίψει τους εξεγερμένους, θα τον στήριζαν, όπως το έκαναν όλη την τελευταία δεκαετία, από τότε που έδωσε γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, συντάσσοντας ολόψυχα τις δυνάμεις του με τους νταβατζήδες της διεθνούς «αντιτρομοκρατίας».

Αλλωστε, ο ίδιος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, ακόμα και τη στιγμή που δέχεται τις βόμβες των πρώην συμμάχων του. Η δακρύβρεχτη και συνάμα γελοία επιστολή που έστειλε στον Ομπάμα, την ίδια μέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί (19/11), είναι χαρακτηριστική. Μέχρι την ύστατη στιγμή ο Καντάφι πασχίζει να πείσει τον «γιό του» Ομπάμα, ότι πολεμάει την… Αλ Κάιντα! Η επιστολή «προς την αυτού εξοχότητα, κ. Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα», τον «γιό μας», όπως τον αποκαλεί, διαβάστηκε από εκπρόσωπο του Καντάφι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Τρίπολη και αναμεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Ιδού το γλείψιμο: «Σας το έχω πει και παλαιότερα, ότι ακόμα κι αν η Λιβύη και οι ΗΠΑ μπουν σε πόλεμο –ο θεός να το απαγορεύσει– θα παραμένετε πάντα ένας γιος. Η εικόνα σας δεν πρόκειται να αλλάξει. Θέλω να παραμείνετε στην ίδια εικόνα. Εχω όλο το λαό της Λιβύης μαζί μου και είμαι έτοιμος να πεθάνω κι έχουμε όλους τους άντρες, παιδιά και γυναίκες μαζί μου. Τίποτα περισσότερο. Η Αλ Κάιντα είναι μια ένοπλη οργάνωση που περνά από την Αλγερία, τη Μαυριτανία και το Μαλί. Τι θα κάνατε αν τους βρίσκατε να ελέγχουν αμερικάνικες πόλεις με την δύναμη των όπλων; Τι θα κάνατε για να ακολουθήσω το παράδειγμά σας;».

Ομως η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη. Οι ιμπεριαλιστές αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν τη σταθερότητα των συμφερόντων τους σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή και σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για να κάνουν το χατίρι ενός σαλταρισμένου ηγετίσκου, όσες φορές κι αν τους έσκυψε τη μέση την τελευταία δεκαετία. Ετσι ο «μπαμπάς» Ομπάμα έκανε δώρο στον «γιο του» 110 πυραύλους Κρουζ που χτύπησαν πάνω από 20 στόχους στα δυτικά της χώρας, όπως «καμαρώνει» το CNN (20/3/11). Μπορεί η Λιβύη να μην είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο (είναι η έβδομη στον ΟΠΕΚ), παραμένει όμως η δεύτερη μεγαλύτερη στην αφρικάνικη ήπειρο και τα αποθέματά της είναι τα μεγαλύτερα σε αυτή την ήπειρο. Ενας παρατεταμένος εμφύλιος θα έπληττε τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και πρώτα απ’ όλα των Ευρωπαίων που εισάγουν το 10% του πετρελαίου τους από την Λιβύη. Ηδη, η παραγωγή του λιβυκού πετρελαίου έχει πέσει στο ένα τρίτο και οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να κάνουν πειρατεία σε ένα πετρελαιοφόρο που μετέφερε βενζίνη στη χώρα (σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η βενζίνη προέρχονταν από την ελληνική Μότορ Οιλ). Η σταθερότητα έπρεπε να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου. Ετσι κι έγινε.

Από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Ή τουλάχιστον αυτοί που εμφανίζονται ως «ηγέτες» της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για στελέχη που μέχρι πρότινος στήριζαν το καθεστώς Καντάφι, όπως δήλωσε και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον που ευελπιστούσε σε περισσότερες αποσκιρτήσεις.  Πετούν τον Καντάφι σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να διασώσουν το μείζον που είναι η κυριαρχία τους στην περιοχή. Τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια με χρυσές κορδέλες για τους αφελείς.

ΥΓ1: Τραγική ειρωνεία! Ο Καντάφι «αποκάλυψε» ότι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί και ο τελευταίος ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε το αντικαθεστωτικό «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο». Τέσσερα χρόνια πριν (τον Αύγουστο του 2007), η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που πούλησε όπλα στη Λιβύη από τότε που άρθηκε το εμπάργκο (το 2004) και τώρα ηγείται του στρατιωτικού συνασπισμού που ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς! Στην αστική πολιτική δεν υπάρχουν αρχές. Αυτές ξεκινούν και τελειώνουν εκεί που φτάνει η ισχύς του χρήματος και η οσμή του πετρελαίου.

ΥΓ2: Λείπουν οι μαϊμούδες από το τσίρκο; Ο «δικός μας» Γιωργάκης έσπευσε να δώσει ό,τι χρειαζόταν για να χτυπηθεί ο πάλαι ποτέ φίλος και σύντροφός του συνταγματάρχης Καντάφι. Βάση της Σούδας, F-16, φρεγάτα… Τι θα σκέφτεται άραγε όταν βλέπει εκείνη την πρόσφατη φωτογραφία στην οποία εναγκαλιζόταν τον… στυγνό δικτάτορα;

Πηγή: Εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *