Νεότερες εξελίξεις

Χ. Πισσαρίδης: “Καταργείστε τους περιορισμούς στις απολύσεις” (ξέρουν οι καπιταλιστές που δίνουν τα νόμπελ τους, δεν τα δίνουν τυχαία)
Την κατάργηση των περιορισμών στις απολύσεις και την αύξηση -υπό προϋποθέσεις- του επιδόματος ανεργίας, ώστε να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία, πρότεινε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών του London School of Economics, κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ρεκόρ µε 750.000 ανέργους
Σκαρφάλωσε στο 15,1% η ανεργία τον Ιανουάριο
Και αυτά είναι τα ‘επίσημα’ νούμερα των καπιταλιστών, που τα “μαγειρεύουν’ προς τα κάτω. Δεχτείτε να “κινεζοποιηθείτε” όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να είστε “ανταγωνιστικοί”, και τότε τα ξαναλέμε
Το ένα ρεκόρ µετά το άλλο σπάει η ανεργία στη χώρα µας αφού ξεπέρασαν τις 750.000 οι άνεργοι τον πρώτο µήνα του έτους, ενώ στους νεοεισερχόµενους στην αγορά εργασίας πάνω από ένας στους τρεις δεν βρίσκει δουλειά. Η ανεργία µαστίζει τους νέους καθώς στις ηλικίες 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιανουάριο φέτος σε 37% (από 30,4% τον Ιανουάριο 2010).

Δύσκολος γρίφος για το υπ. Οικονομικών

Αν το 30% των εσόδων του Δημοσίου προορίζεται για την πληρωμή τόκων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, πόσα θα πρέπει να εισπράττει προκειμένου να πληρώνει συντάξεις, μισθούς, και να επιχορηγεί φορείς του Δημοσίου;
Η απορία αυτή διατυπώνεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου αναφέρεται ότι μέχρι το 2015 το κόστος εξυπηρέτησης των τόκων του δημόσιου χρέους θα προσεγγίσει το 30% των εσόδων της χώρας.


Όλα τα τετραγωνάκια για πούλημα! Φοβερές επενδυτικές ευκαιρίες!

Ποιες αποκρατικοποιήσεις δρομολογούνται άμεσα
Στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάζεται η αξιοποίηση των ακόλουθων περιουσιακών στοιχείων:

• Υποδομές: αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι
• Ενέργεια: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ
• Τηλεπικοινωνίες: OTE, Φάσμα Συχνοτήτων
• Παίγνια: ΟΠΑΠ, καζίνο, ΟΔΙΕ, Λαχεία, e-gaming
• Συμμετοχές: ΛΑΡΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΑΣ, ΕΑΒ ΕΛΒΟ
• Τράπεζες: ΑΤΕ, ΤΤ, ΤΠΔ, συμμετοχές σε ιδιωτικές τράπεζες
• Ακίνητα


Ο πρόεδρος της JP Morgan κάνει μπίζνες: “Αξίζει το ρίσκο” μας λέει να επενδύσουμε σε χώρες όπως η Ελλάδα, διότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα μας δώσουν τα λεφτά που θέλουμε

Dimon Says Risk of $3 Billion European Loss Worth Taking
PMorgan Chase & Co. Chief Executive Officer Jamie Dimon said potential rewards of investing in five European nations including Greece and Ireland outweigh the risk of losing $3 billion if the countries default.

“In the unlikely occurrence of extremely bad outcomes in all these countries, JPMorgan Chase ultimately could lose approximately $3 billion,” Dimon said today in a letter to shareholders. “But we are in the business of taking risks in support of our clients and believe that this is a risk worth bearing since we hope to be growing our business in these countries for decades.”

“In the next year or two, we believe that the Euro Zone, in fits and starts, will work through its problems,” Dimon wrote. “It has the will and wherewithal to do so.”

JPMorgan had about $20 billion in net exposure to Greece, Ireland, Portugal, Spain and Italy when the crisis began, and the company scaled back some investments while continuing to serve clients, he said.

Διαφοροποίηση Λαφαζάνη από τη γραμμή του ΣΥΝ Ο Λαφαζάνης φωνάζει για την “ενότητα της αριστεράς”, ωστόσο, όπως μαρτυρά και η στάση του, ΔΕΝ γίνεται να ενωθούν οι σοσιαλδημοκράτες που θέλουν αναδιαρθρώσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζών, με αυτούς που όντως θέλουν να παλέψουν ενάντια στην άρχουσα τάξη. Και καλό θα ήταν αριστεροί όπως ο Λαφαζάνης να ξεκαθαρίσουν -και γρήγορα- τη στάση τους
Κατηγορηματικά αντίθετος στην αναδιάρθρωση του χρέους δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος ζητεί τη συνολική διαγραφή του χρέους και αν αυτή δεν είναι εφικτή, την άρνηση της αποπληρωμής του. Η άποψη αυτή διαφοροποιείται από τη γραμμή του ΣΥΝ, όπως την εξέφρασε ο κ. Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του ΚΕΑ τον Μάρτιο, για «επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη διαγραφή μεγάλου μέρους του, τη βελτίωση των όρων αποπληρωμής και τη μείωση της δαπάνης εξυπηρέτησης σε βιώσιμα επίπεδα».

Κόβουν από την συνταγογράφηση, φάρμακα πρώτης ανάγκης

Είδη προς εξαφάνιση τα υλικά πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία

«Εκτοξεύτηκαν» οι απλήρωτοι λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων

Πληθαίνουν οι ακάλυπτες επιταγές


Να και μια νίκη, καθώς οι πιέσεις μπορούν να δώσουν κάποια -περιορισμένα έστω- αποτελέσματα, έστω και στα δικαστήρια του κράτους

Δικαίωση συμβασιούχων από τον Άρειο Πάγο

Spoiler:
Υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου τάχθηκε, με 26 ψήφους υπέρ και 19 κατά, η Ολομέλεια του Άρειου Πάγου, δικαιώνοντας συμβασιούχους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που εργάστηκαν από το ’91 έως το ’98. Η απόφαση αποτελεί πυξίδα για την εξέλιξη παρόμοιων υποθέσεων σε κατώτερα δικαστήρια.

Περίπου 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ακολούθησε πορεία των συμβασιούχων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο προς το δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά, της οποίας προηγείτο μηχανοκίνητη πομπή.


Η -αναπόφευκτη- σύγκρουση ανέμσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους της εκμετάλλευσης γενικεύεται

Δύο τραυματίες σε επίθεση κατά του Ανδρέα Λοβέρδου στους Αγ.Αναργύρους

Προπηλάκισαν σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί κατήγγειλε τον Ψωμιάδη
Αγριος καβγάς, που μόνο λειτουργία θεσμικού οργάνου της πολιτείας δεν θύμιζε, ξέσπασε χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος. «Είστε βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και στη διαφθορά», κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Κούτρας, κάτι που ήταν αρκετό για… ν’ ανάψουν τα αίματα.

Όλη η Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ;
Εντύπωση προκαλεί στην Κοινή Γνώμη το γεγονός ό,τι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες ή επεισόδια εκδηλώνονται από εκνευρισμένους Έλληνες πολίτες, εναντίον της κομματικής ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ, όλα αποδίδονται σε μέλη ή οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε όλη η Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ, καθόσον απ’ άκρου εις άκρον σε όλη την Επικράτεια σημειώνονται συνεχώς τέτοια περιστατικά, όπου τύχει να κάνει εμφάνιση μέλος της πολιτικής ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αποδίδεται από την κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο γίνεται και με τα επεισόδια στην Κερατέα. Το ίδιο με….
κάθε διαμαρτυρία, γιαούρτωμα ή άλλου τύπου επεισόδια. Είναι άραγε όλοι αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι ή αντιστεκόμενοι πολίτες ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι βέβαια.

Γιατί όμως επιλέχτηκε να στοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μα γιατί είναι το πλέον ακίνδυνο για το πολιτικό σύστημα εξάρτημά του. (αλλά και ο πιο εύκολος στόχος, ο “αδύναμος κρίκος”)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *