Ξεπουλιέται και το 11888: “Τυχαίο; Δε νομίζω”

Στα πλάισια του γενικότερου ξεπουλήματος των “ασημικών του κράτους” (μπορείτε σε αυτό το link να βρείτε μια αναλυτική λίστα του τι ακριβώς πουλιέται στο προσεχές διάστημα), η κυβέρνηση ξεπουλά έως και το [κερδοφόρο] 11888, παραχωρώντας το στην ιδιωτική εταιρεία e-value.

Στην Πάτρα μάλιστα έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα, καθώς είναι γνωστό ότι τις θέσεις που καταργούνται τις κάλυπταν φοιτητές, που με τα χρήματα που έπαιρναν μπορούσαν να σπουδάσουν – κάτι που τώρα δε θα είναι και τόσο εύκολο. Εδώ ένα ψήφισμα από το Σωματείο Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ Πάτρας:

Η είδηση της παραχώρησης των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΤΕ στην εταιρεία e-value επιβεβαίωσε ένα ψίθυρο ο οποίος μήνες τώρα ακούγεται στους διαδρόμους του ΟΤΕ. Η διοίκηση του Τσαμάζ και της Deutsche Telecom πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Με την απόφασή τους να σταματήσουν τις προσλήψεις στο 11888, καταργούνται 400 θέσεις εργασίας, μιλώντας μόνο για την Πάτρα.

Οι εργαζόμενοι-φοιτητές δε βγάζουν “χαρτζιλίκι” στον ΟΤΕ. Στην πραγματικότητα του Μνημονίου, με έναν στους δύο νέους άνεργο και έναν στους δύο νέους εργαζόμενους να εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, το 4ωρο του ΟΤΕ από “χαρτζιλίκι” που ήταν για ορισμένους πριν κάποια χρόνια μετατρέπεται τώρα σε ζήτημα επιβίωσης.

Παράλληλα, ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων-μαμούθ της κυβέρνησης των “Μνημονίων” και το ξεπούλημα του υπόλοιπου της συμμετοχής του κράτους στον ΟΤΕ θέτει σε αμφισβήτηση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του μόνιμου προσωπικού. Με τη σύμπραξη κυβέρνησης-τρόικας οδηγούμαστε στην κοινωνική καταστροφή, μόνο και μόνο για να πληρώσουμε στους διεθνείς τοκογλύφους ένα λογαριασμό που δεν είναι δικός μας. Το Σωματείο Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τετελεσμένα γεγονότα. Απέναντι στο λουκέτο και το ξεπούλημα της διοίκησης του ΟΤΕ πρέπει να δώσουμε την απάντησή μας.

Εγκαλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το επικείμενο κλείσιμο τόσων θέσεων εργασίας σε μια περιοχή που ήδη μαστίζεται από την ανεργία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να ξεπεράσουν τις ηγεσίες τους, οι οποίες δεν εκφράζουν τίποτα όταν παθητικά αντιμετωπίζουν το ξεπούλημα και να ενωθούν μαζί μας σε κοινό ανυποχώρητο αγώνα. Συνεχίζουμε δυναμικά! Καλούμε όλο τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία να κατέβει στο δρόμο στην απεργία της 15 Ιούνη! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *