Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022 06:58:11

Εκθεση αστυνομίας: “Μόνοι τους χτυπούσαν τα κεφάλια τους στο δρόμο”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του omniatv.com οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αποδίδουν τα τραύματα που φέρουν στο κεφάλι συλληφθέντες σε αυτοτραυματισμό, περιγράφοντας τα εξής:

«Κατά την αιφνιδιαστική κίνησή μας, καταφέραμε να αποκόψουμε στην συμβολή της πλατείας Εξαρχείων με την οδό Σπύρου Τρικούπη και να συλλάβουμε τρία άτομα τα οποία συμμετείχαν στις επιθέσεις καθ’ όλη την διάρκεια που βρισκόμασταν στο σημείο. Τα εν λόγω άτομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι έχουν αποκοπεί από τα υπόλοιπα επιτιθέμενα άτομα, πιάστηκαν μεταξύ τους σφιχτά και ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα και φώναζαν με σκοπό να ματαιώσουν την σύλληψή τους. Από κοινού με τους συναδέλφους της διμοιρίας μου προσπαθούσαμε να σηκώσουμε τα εν λόγω άτομα από το οδόστρωμα πλην όμως αυτά αντιστεκόντουσαν σθεναρά και με κλοτσιές και απότομες κινήσεις μας χτυπούσαν και προσπαθούσαν να ματαιώσουν την σύλληψη και χειροπέδηση τους».

Σύμφωνα με μαρτυρίες μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Νοέμβρη, κατά την επιχείρηση ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων και τα γύρω στενά, σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί πολιτών. Η δικηγόρος Αλέκα Ζορμπαλά σε δημόσια ανάρτησή της στο facebook έκανε λόγο για άγριο ξυλοδαρμό «ενός νεαρού παιδιού» στη διασταύρωση Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη.


Ταυτόχρονα αίσθηση προκαλούν βίντεο που καταγράφουν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές που επέστρεφαν από τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *