Οι τύποι είναι απίθανοι και ανεκδιήγητοι!

Οι τύποι είναι απίθανοι και ανεκδιήγητοι! Πραγματικά δεν ξέρεις τι άλλο χαρακτηρισμό να τους αποδώσεις! Σερφάρεις στην ιστοσελίδα της “Αυγής” και σε ένα κείμενο διαβάζεις να εύσημα που δίνει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στον Ισραηλινό ομόλογο του για τον “ειρηνοποιό χαρακτήρα” του σιωνιστικού κράτους.

“Θα συζητήσουμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, για τη Συρία και για την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ειρήνευσης. Είμαστε τρεις χώρες που αγαπάμε την ειρήνη και τη δημοκρατία και για το λόγο αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Έχουμε πολλές νέες ιδέες και σκέψεις, τις οποίες και θα συζητήσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κοτζιάς στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών Ισραήλ και Κύπρου.

Και καπάκι μετά, διαβάζεις πάλι στην ιστοσελίδα της “Αυγής” είδηση που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μας αναφέρει άλλη μια σημερινή θηριωδία του Ισραήλ που δημιούργησε νέα θύματα στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό:

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις. Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ελαστικά, εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό εναντίον του τείχους ασφαλείας και των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονταν εκεί, πρόσθεσε.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και γίνονται κάθε Παρασκευή κοντά στο τείχος ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ζητούν την άρση του αποκλεισμού του θύλακα και διεκδικούν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948.

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις 178 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *