ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ: τα δυο πρόσωπα μιας τόσο όμοιας-αντιλαϊκής -πολιτικής

Στις  εκλογές που έρχονται δεν πρόκειται να αναμετρηθούν δύο αντίθετες κυρίαρχες πολιτικές. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ αποτελούν τον Ιανό της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης που βιώνει ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία -ο πιο συνεπής και σταθερός βραχίονας του σημερινού συστήματος- σημαίνει έναν μεγαλύτερο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.  Ο Μητσοτάκης μιλώντας για το «ασφαλιστικό του Πινοσέτ» και την «επταήμερη εργασία» δεν κάνει  «γκάφες» αλλά στέλνει σαφή μηνύματα προς τα πραγματικά κέντρα εξουσίας για το πώς διατίθεται να κυβερνήσει.

Η μεταμνημονιακή  «κανονικότητα» που υποτίθεται εξασφάλισε για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα είναι κανονικότητα για τα κέρδη της κεφαλαιοκρατίας και για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών-δανειστών. Μεταμόρφωσε τα κατακτημένα με αίμα και αγώνες δικαιώματα των εργαζομένων σε επιδόματα φτωχοποίησης που θα δίνονται με το σταγονόμετρο και εφόσον οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αποδεχτούν την μοίρα τους. Είναι η δεξιά πολιτική που άνοιξε το δρόμο στην δεξιά και στην ακροδεξιά.

Για τη νεολαία και τα δύο κόμματα του κεφαλαίου επιφυλάσσουν  ένα μέλλον ακόμα μεγαλύτερης αβεβαιότητας  και εργασιακής ανασφάλειας, ξενιτιάς στα εργασιακά σκλαβοπάζαρα.   Μεγαλύτερης υποταγής και καταστολής. Ενώ πρόθυμα την προσφέρουν σαν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτικών σχεδιασμών. Συνολικότερα και με τα δύο κόμματα η χώρα και ο λαός γίνονται  «πεδίο βολής φτηνό» στο περιφερειακό ή γενικότερο αιματοκύλισμα που προετοιμάζουν.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν βρίσκεται στην πεπατημένη που χρόνια τώρα ακολουθούν οι δυνάμεις που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά. Αυτό που ηττήθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές  είναι η λογική της ανάθεσης σε… σωτήρες που θα πετύχουν  τάχα στο όνομα του λαού το σταμάτημα της επίθεσης. Ηττήθηκε  η λογική της αριστερής αντιπολίτευσης που θα… ελέγχει δήθεν μία τέτοια κυβέρνηση και θα την φέρνει στον… ίσιο δρόμο. Ηττήθηκε η στάση της αποχής από τους αγώνες με τις υπεκφυγές ότι  αυτοί δεν οδηγούν  στο…  σοσιαλισμό και πως μέσω της κοινοβουλευτικής ενδυνάμωσης  της αριστεράς ή των κομμουνιστών θα ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής υπόθεσης.

Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί στις επερχόμενες εκλογές είναι ο δρόμος της πραγματικής, αντισυστημικής και επαναστατικής αριστεράς. Ο δρόμος της εξωκοινοβουλευτικής λαϊκής πάλης. Ο δρόμος της οικοδόμησης ενός κινήματος διεκδίκησης της ζωής μας. Που θα μπορεί να ανακόψει την βάρβαρη επίθεση και να πετύχει νίκες.  Η δημιουργία λαϊκών οργανώσεων και εστιών αντίστασης  που θα συντείνουν σε ένα μέτωπο αναμέτρησης με τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Μαζί με τους λαούς της περιοχής ενάντια στην βαρβαρότητα του πολέμου, στην εξαθλίωση και στην φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Με προοπτική την σοσιαλιστική κοινωνία και την ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό!

Αυτό τον δρόμο θέλει να αναδείξει το  ΚΚΕ (μ-λ) με τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές στις 7 Ιούλη.

Δημήτρης Μάνος, νηπιαγωγός, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *