Πλακέτα στην μνήμη του Θύμιου Παναγιωτόπουλου μαχητή του Δ.Σ.Ε. Πελοποννήσου

Αναμνηστική πλακέτα στην μνήμη του μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην Πελοπόννησο Θύμιου Παναγιωτόπουλου τοποθέτησαν στο σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοναστηράκι Γορτυνίας Ν. Αρκαδίας μέλη της οικογένειας που διαμένουν στο σπίτι.
Η πλακέτα τοποθετήθηκε στην είσοδο του σπιτιού την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, 73 χρόνια μετά την ίδρυση του Δ.Σ.Ε.

Ο Θύμιος Παναγιωτόπουλος παιδί φτωχής αγροτικής οικογενείας, γεννήθηκε το 1927, ήταν δίδυμο παιδί του Χρήστου και της Μαρίας Παναγιωτοπούλου.
Το 1940 έφυγε για αναζήτηση εργασίας στην Αθήνα. Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και από νωρίς εντάχτηκε στο κομουνιστικό κίνημα.
Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και την τρομοκρατία που ασκούσε το κράτος της δεξιάς στους αγωνιστές, επέλεξε να μην συνθηκολογήσει και εντάχτηκε στην αντάρτικη ομάδα του Πέρδικα που δρούσε στην Αρκαδία παίρνοντας μέρος στο Δημοκρατικό Στρατό Πελοποννήσου.

Ο Θύμιος Παναγιωτόπουλος παραμένει ένας από τους αγνοούμενους του Δ.Σ.Ε. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η αναφορά που γίνεται στο όνομα του στο ιστορικό λεύκωμα του ΚΚΕ για τους νεκρούς του ΔΣΕ Πελοποννήσου καθώς και στο βιβλίο του Λέφα Γιάννη «Χιλιάδες τέσσερεις σταυροί στο μαρτυρικό Μωριά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *