Ηγεσία ΓΣΕΕ: Πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του σ.κ στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου

Ο κατήφορος προς τον πάτο του γκρεμού για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχει τέλος!!!

Η περίοδος της υγειονομικής κρίσης που είναι στενά συνυφασμένη με την οικονομική κρίση έφερε περισσότερο από ποτέ στην επιφάνεια τον άθλιο ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ η οποία λειτουργεί ως πιστό μαντρόσκυλο στην υπηρεσία κυβέρνησης – κεφαλαίου και έχει μετατραπεί σε ένα ξένο σώμα στις γραμμές των συνδικάτων, πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα στον ρόλο που της έχει ανατεθεί από τα αφεντικά της.

Όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση αξιοποιώντας την υγειονομική και οικονομική κρίση επιτίθεται αδυσώπητα στα εργατικά κοινωνικοασφαλιστικά συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα τσακίζοντας ότι έχει απομείνει όρθιο από την περίοδο της μνημονιακής επιδρομής. Η ΓΣΕΕ επαναλαμβανόμενα και προκλητικά με την ένοχη σιωπή της βάζει πλάτη η επίθεση αυτή να υλοποιείται και τα εργατικά δικαιώματα να αποσυντίθενται και να κουρελιάζονται.

Η συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ που έγινε πριν λίγες μέρες επιβεβαιώνει απόλυτα τις παραπάνω εκτιμήσεις. Όχι μόνο αγνόησαν την δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι από την επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία, αλλά προσπάθησαν οι άθλιοι να ενοχοποιήσουν, όχι την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και ευθύνη, αλλά τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι τάχα δεν τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας!!!

Επίσης για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι είναι νεροκουβαλητές και τσιράκια του κεφαλαίου και της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής αφού όλο το ενδιαφέρον τους ήταν η απόφαση για την συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο και την επιτροπή Πισσαρίδη, το πλαίσιο θέσεων της οποίας υπονομεύει παραπέρα τα εργατικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, και η παρουσία τους στο “φόρουμ Ελλάδα 2040” με συνομιλητή μεταξύ των άλλων την “εξέχουσα προσωπικότητα” του διεθνούς μονοπωλιακού ομίλου Bill Gates της Microsoft.

Καιρός είναι να μπει τέλος σε όσους ακόμη έχουν αυταπάτες για τον ρόλο και την θέση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο σ.κ και πιθανότατα δεν θα μας απασχολούσε η συνεδρίαση του Δ.Σ και οι σχετικές αποφάσεις του εάν το πρόβλημα αφορούσε την ξεπουλημένη αυτή ομάδα, δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και αφορά δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και παρακάτω εκατοντάδες σωματεία που υιοθετούν και συμπορεύονται με την ίδια αυτή γραμμή…..

Ευθύνες για την κατάσταση στην κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα φέρουν και τα δύο μπλοκ που ανήκουν ή συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επί διακυβέρνησής του διέπρεψαν με την ένοχη σιωπή και απραξία τους και με τον τρόπο αυτό διευκόλυναν τα μέγιστα η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει και να σαρώσει τα εργατικά δικαιώματα.

Η έλλειψη οποιασδήποτε αυτοκριτικής αλλά και η απουσία της παραμικρής αναφοράς για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιλαϊκή πολιτική του δείχνει με σαφήνεια τον ρόλο τους και στις σημερινές συνθήκες ως αβανταδόρους του πολιτικού αφηγήματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!

Διέξοδος για το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα σήμερα είναι η ανυπακοή, η απειθαρχία, η αποφασιστική οργάνωση της αντίστασης και της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου, η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται ότι το επόμενο διάστημα στο όνομα της κρίσης η επίθεση θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί με σκοπό τα σπασμένα και αυτή την φορά να τα φορτώσουν στις πλάτες του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Στην μάχη αυτή οι αγωνιστικές – ταξικές δυνάμεις πρέπει να πρωτοστατήσουν ενοποιώντας την δράση τους, το κοινό πλαίσιο και τον αγωνιστικό προσανατολισμό και να βγουν ακόμη πιο αποφασιστικά μπροστά για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την ένταξη όλων των εργαζομένων στον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Πειραιάς 11/12/2020

Ταξική Εργατική Συσπείρωση ΕΚΠ

Μία απάντηση στο “Ηγεσία ΓΣΕΕ: Πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του σ.κ στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου”

 1. Από Τις Κραυγές Αγωνίας Στο Μαζικό Οργανωμένο Εργατικό Κίνημα / ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

  Οι τρεις προσαγωγές των συνδικαλιστών του επισιτισμού – τουρισμού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με πανό που έγραφε “ΠΕΙΝΑΜΕ” είναι η συνέχεια του αυταρχικού κατήφορου και καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ που έδειξε στη 17 Νοέμβρη, Πανεργατική Απεργία, επέτειο του Γρηγορόπουλο.

  Ακόμα και τις συμβολικές παρεμβάσεις δεν αντέχει η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να τρομοκρατήσει, να καταστείλει κάθε φωνή. Τις κραυγές αγωνίας και αντίστασης ενάντια στην επικίνδυνη και ταξική πολιτική της προσπαθεί να τις φιμώσει από τα ΜΜΕ.

  Ακόμα και στην συζήτηση για τον προυπολογισμό ο Κούλης δεν ανακοίνωσε τίποτα θετικό για τους ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους ενώ ταυτόχρονα αφήνοντας στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Ενώ ο Κικίλιας ακόμα πιπιλά για “ατομική ευθύνη” τώρα μιλάνε για την διασπορά του κορονοϊού στην Δυτική Αττική (εκεί δηλαδή στους εργασιακούς χώρους…).

  Όσο είμαστε στην περιπέτεια του κορονοϊου, μαζικός εργατικός αγώνας δεν μπορεί να υπάρξει – μάλιστα με τον κόσμο να είναι “φοβισμένος και αμήχανος” -, θετικές είναι οι συμβολικές παρεμβάσεις (ΚΚΕ, Μέρα25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ, ….) δίνοντας τον τόνο της αντίστασης. Ενωτικά οι μαχόμενες αριστερές δυνάμεις , εργατικές συλλογικότητες πρέπει να ετοιμάζουν την αντεπίθεση που πρέπει να δοθεί μετά.

  Στο “πεζοδρόμιο” θα καθοριστούν τα πάντα. Στο “πεζοδρόμιο” θα κριθεί η αποτελεσματικότητα και το σχέδιο για να ανατραπεί η ταξική πολιτική της ΝΔ. Στο “πεζοδρόμιο” με το ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης που πρέπει να δώσει διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση. Στο “πεζοδρόμιο” που στο δίλημμα της Ρόζας “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα” να κάνει δυνατότητα και υλική πραγματικότητα τον σοσιαλισμό…

  Οι μάχες είναι μπροστά μας…. ας τις σχεδιάσουμε για να είναι αποτελεσματικές…

  ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *