‘Η το βουλώνεις ή φεύγεις

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών όρισε επικουρικό ορθοπεδικό υπεύθυνο για τον εμβολιασμό. Ο γιατρός δικαιολογημένα «έβαλε τις φωνές». Δεν είναι η ειδικότητά του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά που τυχόν θα προκύψουν σε ανθρώπους που θα εμβολιαστούν (π.χ. ένα αλλεργικό σοκ).

Ο γιατρός απειλήθηκε με απόλυση! Οπως καταγγέλθηκε από την ΟΕΝΓΕ, μέχρι τις 12 Γενάρη ο γιατρός δεν είχε ειδοποιηθεί για την ανανέωση της σύμβασής του μέχρι 31.10.2021, όπως προβλέπεται για όλους τους επικουρικούς από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση!

Για τον ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά, πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων στον «Αγιο Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, τα πράγματα είναι πιο… απλά. Πρώτα τον απέσπασαν από το αντικείμενό του (ακτινοθεραπεία ογκολογικών ασθενών) και τον έστειλαν στη ΜΕΘ της «Σωτηρίας», σε αντικείμενο εντελώς άσχετο με την ειδικότητά του (όπως λέει ο ίδιος, οι συνάδελφοί του στη ΜΕΘ αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι, όταν τους έστειλαν έναν ακτινολόγο και όχι γιατρούς με εξειδίκευση στην εντατικολογία) και μετά του ανακοίνωσαν ότι η σύμβασή του θα παραταθεί μέχρι τον Μάρτη του 2021, οπότε λήγει η εντολή μετακίνησής του στη «Σωτηρία», και όχι στις 30.10.2021, όπως προβλέπεται για όλους τους επικουρικούς γιατρούς.

Η νηπιαγωγός κυρία Ολγα Μπαλαούρα, που κάνει καριέρα ως διοικήτρια νοσοκομείων επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ (το ότι είναι σύζυγος του μεγαλοστελέχους του Συγκροτήματος Μαρινάκη, Γιώργου Παπαχρήστου είναι ασφαλώς… τυχαίο), και ο απόστρατος διοικητής της μπατσαρίας Π. Στάθης, που διορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικητής της 1ης ΥΠΕ (προφανώς ως… άριστος, δεν το συζητάμε), διοικούν βάσει του δόγματος «νόμος και τάξη».

Ξεσηκώθηκε σάλος μετά τη διενέργεια ΕΔΕ για να αποδοθεί η ευθύνη στους ίδιους τους γιατρούς του «Αγίου Σάββα» που προσβλήθηκαν από κοροναϊό; Υποχρεωτική μετακίνηση στον Καταραχιά. Διαμαρτυρήθηκαν οι γιατροί για την υποχρεωτική μετακίνηση; Απόλυση του Καταραχιά, αφού είναι (επί πενταετία) επικουρικός. ‘Η το βουλώνετε ή φεύγετε. Κι αν δεν μπορούμε να σας διώξουμε, θα σας ταράξουμε στη… «νομιμότητα».

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *