Οι αποκαλύψεις για το «predator» παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας

Νέα στοιχεία για εταιρείες που συνδέουν το ελληνικό δημόσιο με την εταιρεία που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης. Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συμβάσεις με την εταιρία KRIKEL ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τα νέα για το πολυδαίδαλο σύστημα παρακολουθήσεων απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση που εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να δημιουργήσει μαγική εικόνα για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες σχετικά με τις καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για την Ελευθερία του Τύπου στη χώρα αλλά και τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων το Inside Story επανέρχεται με νέα στοιχεία για εταιρείες που συνδέουν το ελληνικό δημόσιο με την εταιρεία που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης.

Η δημοσιογραφική έρευνα του Inside Story ακουμπά αρχικά την KRIKEL και τις συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2020 οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί καθώς εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες.

Οι πληροφορίες από τη δημοσιογραφική έρευνα προστίθενται στην αποκάλυψη της Google ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν προμηθευτεί το «predator» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ισχυρίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού.

© Welcomia | Dreamstime.com

Το πολυσέλιδο ρεπορτάζ του Inside Story φανερώνει τον κρίκο που συνδέει την Krikel με την Intellexa, εταιρεία που συνδέεται με το λογισμικό παρακολούθησης. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την κυπριακή ENEROSS HOLDINGS LTD, η οποία, τουλάχιστον, μέχρι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2021, παρέμενε μοναδικός εταίρος της KRIKEL.

Από την έρευνα προκύπτει ότι Ο διαχειριστής, για ένα διάστημα, της KRIKEL εμφανίζεται και στην εταιρεία BAYWEST BUSINESS (HELLAS). Στην εταιρεία αυτή στο πρώτο διοικητικό της συμβούλιο βρίσκεται πρόσωπο το οποίο από τις 31 Μαρτίου 2020 έως 23 Ιουνίου 2021 είχε οριστεί αναπληρωματικός σύμβουλος και διαχειριστής στις INTELLEXA, APOLLO TECHNOLOGIES και HERMES TECHNOLOGIES (εταιρείες που σχετίζονται με το «predator»).

Ένα «απλό» ερώτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα νέα στοιχεία δεν έμειναν απαρατήρητα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέτει ένα «απλό» ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη:

«Οι συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρία KRIKEL και κρατούνται απόρρητες έχουν να κάνουν με την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα πλέον κατά πολιτών και δημοσιογράφων;»

Το κόμμα της Κουμουνδούρου καλεί τον πρωθυπουργό «να τις δώσει στη δημοσιότητα, διότι ό,τι και να πει πλέον δεν τον πιστεύει κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου του με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κ. Γιούροβα».

Τι είναι το «predator»

Το λογισμικό Predator αναπτύχθηκε από μια μικρή και σχεδόν άγνωστη εταιρεία start up της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία ονομάζεται Cytrox. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό «μολύνει» το κινητό του στόχου και όποιος το ελέγχει μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα της συσκευής, αλλά και να ακούει τις συνομιλίες του χρήστη. Ήδη εδώ και καιρό η εταιρεία έχει κυβερνητικούς πελάτες σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Πηγή: Στράτος Ιωακείμ – “ΕφΣυν”

Μία απάντηση στο “Οι αποκαλύψεις για το «predator» παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας”

  1. Ρε αρχιδια γιατί δε γράφετε ότι είναι Ισραηλινών συμφερόντων,τι άλλο θα δούμε από ΣΥΡΙΖΑ γμτ σπιτάκι σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *