Και οι μπάτσοι έχουν ψυχή και πίνουν τα… κρασάκια τους*

Και οι μπάτσοι έχουν ψυχή και πίνουν τα… κρασάκια τους*

Μην μας πείτε ότι… πέσατε από τα σύννεφα με το χθεσινό δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου στο «Βήμα» για τις σχέσεις αξιωματικών της μπατσαρίας με τη λεγόμενη Greek Mafia. Πρώτη φορά έρχονται στο φως τέτοια πράγματα; Δηλαδή τόσες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν δείξει το αγαπημένο σπορ των μπάτσων υπήρξαν καθαρά προϊόν μυθοπλασίας; Κάτι σαν τις ταινίες με εξωγήινους;

Αν πρέπει να σημειωθεί κάτι είναι πως τέτοιες αποκαλύψεις βλέπουν συνήθως το φως της δημοσιότητας μόνο πριν ή μετά από κρίσεις των μπατσοαξιωματικών. Ο Θεοδωρικάκος με τον υφυπουργό Οικονόμου (πρώην αρχιμπάτσο) και τον γενικό γραμματέα Καραμαλάκη (επίσης πρώην αρχιμπάτσο) έκαναν πρόσφατα κρίσεις και «πήραν κεφάλια». Ε, οι ριγμένοι αντιδρούν σαν… αποκεφαλισμένα κοτόπουλα. Κι έχουν πράγμα για να τροφοδοτήσουν «φίλιους» δημοσιογράφους που έχουν κάνει καριέρα με θέματα μπατσαρίας.

Το δημοσίευμα λέει πως σε κινητά δολοφονημένων ανθρώπων της νύχτας και… ευυπόληπτων επιχειρηματιών του λαθρεμπόριου καυσίμων βρέθηκαν διάλογοι μπατσοαξιωματικών… πρόθυμων για όλα. Από το να ενημερώνουν για επικείμενους ελέγχους της λεγόμενης Οικονομικής Αστυνομίας μέχρι να τοποθετούν «δικά μας παιδιά» σε πόστα που υποδείκνυαν οι μαφιόζοι.

Σύμφωνα με τον Λαμπρόπουλο, «τα συγκεκριμένα δεδομένα έχουν καταγραφεί από τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.: Από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ερευνούσε τα «συμβόλαια θανάτου» και είχε εντοπίσει τα κινητά με τις επίμαχες συνομιλίες των δολοφονηθέντων ή άλλων προσώπων. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που εξέτασε (μέσω του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων) τα εν λόγω κινητά και εντόπισε τις συνομιλίες σε εφαρμογές (Whatsap, Viber κ.ά). Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που πραγματοποίησε ειδική έρευνα για τα δεδομένα σε χαμένο κινητό (ανακαλύφθηκε αργότερα) δολοφονηθέντα αστυνομικού. Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία είχαν διαβιβασθεί στοιχεία για τους ύποπτους ενστόλους».

Γίνεται, επίσης, λόγος για «ανώτατο υπηρεσιακό παράγοντα της λεωφόρου Κατεχάκη που καταγράφεται να έχει πολυσύνθετες επαφές με το μεγάλο δίκτυο συναλλαγών αστυνομικών και ποινικών που είχε αποκαλύψει έρευνα της ΕΥΠ το 2018 και τους διαδόχους του».

Τα στοιχεία είχαν γίνει βούκινο, αλλά ο μόνος που δεν τα ήξερε ήταν ο Θεοδωρικάκος. Και ο Οικονόμου που παριστάνει τον ψόφιο κοριό. Και ο Καραμαλάκης που ήταν αρχηγός της μπατσαρίας την επίμαχη περίοδο! Μόλις τα έμαθε ο Θεοδωρικάκος (από δημοσίευμα εφημερίδας!), πρώτα… έπεσε από τα σύννεφα και μόλις σηκώθηκε και τίναξε τη σκόνη από την κοστουμιά του, έδωσε εντολή για… έρευνα! «Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών»!

Πήγε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου γινόταν ακρόαση του νέου διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και όταν του την έπεσαν ο Σπίρτζης με τον Πολάκη, δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα, γιατί δεν τον ενημέρωνε ο προηγούμενος διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (αυτός που καρατόμησε)! «Δεν έχω ενημέρωση προσωπικά από τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό για τις υποθέσεις. Ρωτήσατε για το “Βήμα“, ποιος να το ήξερε αυτό το πράγμα αν δεν το ήξεραν οι εσωτερικές υποθέσεις;», είπε ο Θεοδωρικάκος. Και αφού σημείωσε πως μόλις διάβασε το δημοσίευμα, έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να το στείλει στην Υπηρεσία, κατέληξε σαν ξεπουπουλιασμένος καουμπόης: «Καθαρές κουβέντες, πεντακάθαρες. Ο ένας με εγκάλεσε για το ένα και ο άλλος για το αντίθετο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, όλα στο φως, διαφάνεια, πραγματικός έλεγχος. Πρέπει να διερευνηθεί ως προς τα πάντα να μη μείνει τίποτα απ’ έξω, θα πρέπει ναι να λάμψει η αλήθεια».

Τι κάνει ένας υπουργός που διαπιστώνει ότι γίνονταν σημεία και τέρατα κι αυτός δεν ήξερε τίποτα; Παραιτείται για λόγους ευθιξίας (μπας και γλιτώσει την κατηγορία της ανικανότητας). Στον κύκλο των α(χ)ρίστων του Κούλη Μητσοτάκη, όμως, η έννοια της πολιτικής ευθιξίας είναι άγνωστη. Εδώ τον άλλο τον παρακολουθούσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του και δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, θα περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τον Θεοδωρικάκο; Στο κάτω-κάτω, αυτός είναι συνεπής με την πολιτική του διαδρομή, που αποτελεί έναν σπάνιο συνδυασμό συμπεριφοράς χαμαιλέοντα και σαλίγκαρου ταυτόχρονα. Εχετε ξανακούσει εσείς υπουργό να δηλώνει με ύφος αθώας κορασίδας, ότι μια υπηρεσία της οποίας προΐστατο ήταν «στεγανό»;

Επειδή βρισκόμαστε στην… τούρλα του Σαββάτου, εκτός από τον Λαμπρόπουλο, που σίγουρα έχει πολλά στα χέρια του (έχουμε σημειώσει και άλλες φορές ότι εδώ και καιρό το Συγκρότημα Μαρινάκη «ξεφλουδίζει» τον Θεοδωρικάκο, για λόγους που δεν γνωρίζουμε και που, βέβαια, δεν έχουν σχέση με την… ευνομία), πήρε το «δωράκι» του και ο Βαξεβάνης, αποκαλύπτοντας κατάθεση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στις 25 Γενάρη του 2023, σύμφωνα με την οποία «τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών».

Ο Θεοδωρικάκος και ο Καραμαλάκης (αυτός ήταν ο αρχηγός την επίμαχη περίοδο) αντέδρασαν με οργή απειλώντας με μηνύσεις. Ο Θεοδωρικάκος έγραψε πως πρόκειται για «έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!». Και πως ο ίδιος γνωρίζει την κατάθεση από την επομένη που δόθηκε. «Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος. Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια!» έγραψε ο Θεοδωρικάκος.

«Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα. Πρόκειται για αθλιότητες! Αξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του. Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν» έγραψε ο Καραμαλάκης.

Αρα κατάθεση ανώτατου αξιωματικού υπάρχει. Χολώθηκε για την αποστρατεία του; Αυτό είναι σίγουρο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι λέει ψέματα. Θα μπορούσε να λέει αλήθεια και να κρατούσε την υπόθεση στην καβάντζα. Από την άλλη, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο υπουργός θυμάται την ακριβή ημερομηνία που πριν από δυο χρόνια μια ομάδα ΔΙΑΣ έκανε συνήθη έλεγχο για ναρκωτικά στο γιο του και στην παρέα του. Μωρέ μπράβο μνημονικό…

Τι όφειλαν να κάνουν Θεοδωρικάκος και Καραμαλάκης; Πρώτον να δημοσιοποιήσουν αμέσως την καταγγελία (όχι να αντιδράσουν όταν την έβγαλε ο Βαξεβάνης). Δεύτερο, αφού η υπόθεση βγήκε από τον Τύπο και όχι από τους ίδιους, να παραιτηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Δε γίνεται να είναι ταυτόχρονα ελέγχοντες και ελεγχόμενοι.

ΥΓ1. Ο Πολάκης ρώτησε τον Θεοδωρικάκο αν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται στις συνομιλίες με μέλη της μαφίας. Δεν ακούσαμε τον Θεοδωρικάκο να κάνει κάποια κατηγορηματική διάψευση. 

ΥΓ2. Ο Καραμαλάκης προήχθη σε αντιστράτηγο επί ΣΥΡΙΖΑ. Εγινε υπαρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός επί ΝΔ. Το κράτος έχει… συνέχεια.

*Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «Βήμα», μαφιόζος επικοινωνεί τηλεφωνικά με στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και του λέει: «Στρατηγέ μου καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;». «Οχι φίλε μου, εγώ και άμεσα» απαντά ο στρατηγός. Και συμπληρώνει: «Φίλε μου σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας». Και ο μαφιόζος, συγκινημένος: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα, σε περιμένουμε για να σου δώσουμε τα κρασιά σου».

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *