
Σφίγγεται η καρδιά σου παρακολουθώντας στις τηλεοράσεις τον όλεθρο που δημιουργούν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε μια σειρά περιοχές της Ελλάδας.
Δεν έχει νόημα να σταθούμε εμείς στην ειδησεογραφική πλευρά του θέματος, κάτι που άλλωστε υπάρχει σε όλα τα ενημερωτικά ΜΜΕ. Αρκούμαστε να σας παραπέμψουμε σε ένα κείμενο που είχαμε γράφει το 2017 και είχε τίτλο “Καπιταλισμός και πυρκαγιές” και να προσθέσουμε ότι για τα αποτελέσματα των πυρκαγιών δεν φταίει ο “κακός μας ο καιρός“, η κλιματική αλλαγή ή ο “στρατηγός άνεμος”, που θα έλεγε και ένας παλιός πολιτικάντης, αλλά η αντιμετώπιση που έχει διαχρονικά το αστικό κράτος απέναντι στο “ανόργανο σώμα” του ανθρώπου, την φύση.
Στο καθεστώς Μητσοτάκη, στην Ελλάδα της Χατζηαβάτικης υποταγής στις προσταγές των καπιταλιστών και των ξένων επικυρίαρχων, προτεραιότητα έχει να προσλαμβάνονται μπάτσοι και παπάδες να αγοράζονται πυρπολικά και πολεμικοί εξοπλισμοί, παρά να θωρακίζεται ένα πυροσβεστικό σώμα με έμψυχο υλικό και υποδομές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε εμφάνιση της πύρινης λαίλαπας.
Για άλλη μια φορά είναι δραματικές οι εικόνες που μας έρχονται από τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες. Τα ΜΜΕ περιορίζονται να επικεντρώνονται προβάλλοντας την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης σ’ αυτό το ζήτημα, χωρίς την παραμικρή αναφορά γιατί η χώρα μας, για άλλη μια φορά εμφανίζεται εντελώς ανοχύρωτη στις αναμενόμενες πυρκαγιές.

0 Comments