Εκτιμήσεις και προβλέψεις για τις Συριζαίικες εκλογές

Δυο από τις πολλές ατάκες που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες και αφορούν τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ήταν οι διπλανές που παραθέτουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή και η οποία θα αναδείξει την νέα ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και … προβλέψεις.

Μια εκτίμηση αναφέρει ότι η πόλωση που υπάρχει ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα θα αποτελέσει αιτία να υπάρξει μια αθρόα συμμετοχή στις εκλογές και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν οι ψηφοφόροι προσεγγίσουν τις 200.000. Οσο για το αποτέλεσμα των εκλογών οι περισσότερο προεξοφλούν άνετη επικράτηση του Σ. Κασσελάκη. Ορισμένοι, μάλιστα επικαλούνται την σημερινή δημοσκόπηση της Real Polls που δημοσιεύει η ιστοσελίδα militaire.gr. Αυτά τα δημοσκοπικά αποτελέσματα εμφανίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη να λαμβάνει από 55,4% έως 61,7% και την Έφη Αχτσιόγλου από 37,3% μέχρι. 43,5%.

Υπάρχουν και πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ανοιχτό και δεν αποκλείουν την επικράτηση Αχτσιόγλου ειδικά μετά τα τελευταία λεκτικά ατοπήματα του Κασσελάκη.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που προεξοφλούν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κυκλοφορεί και το χρονοδιάγραμμα και η μεθόδευση με την οποία θα πραγματοποιηθεί.

Το σχετικό σενάριο αναφέρει ότι δεν πρέπει να αναμένουμε, μετά την ψηφοφορίας της Κυριακής, άμεσα αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχετικές εξελίξεις θα γίνουν τον Δεκέμβρη στο συνέδριο του κόμματος, όπου και πρόκειται να εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία.

Εκεί θα φανούν καθαρά οι συσχετισμοί των φραξιών του ΣΥΡΙΖΑ. Οποια απ’ τις αντιμαχόμενες ομάδες καταφέρει να ελέγξει αυτά τα κομματικά όργανα θα μπορεί να εκλέξει γραμ­ματέα του κόμματος, πρόεδρο και της Κοινο­βουλευτικής Ομάδας, οπότε έτσι καθορίζει και την πολιτική γραμμή του κόμματος. Ετσι, λοιπόν, αν στο συνέδριο το Δεκέμβρη επικρατήσει η ομάδα Κασσελάκη – Πολλάκη, οι της Ομπρέλας και όχι μόνο, θα κουνήσουν μαντίλι και θα ισχυριστούν ότι στη αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ οδηγήθηκαν από “ζητήματα αρχών” παρακολουθώντας την συντηρητικοποίηση του κόμματος τους και δεν έχει σχέση πρόσωπα.

Φυσικά δημοσιογραφικές εκτιμήσεις είναι τα παραπάνω και το αν θα υλοποιηθούν οι όχι θα το δούμε στην πορεία.

Μία απάντηση στο “Εκτιμήσεις και προβλέψεις για τις Συριζαίικες εκλογές”

  1. Αν κερδισει ο Αμερικανος θα εχουμε ηρωικη εξοδο όσων θα έδιωχνε ετσι και αλλιως.Θα δουμε αν οι διωγμενοι θα εχουν το θρασσος να ξαναεμφανιστουν ως ριζοσπαστικη αριστερα και ποσους “” επαναστατες”” θα παρουν για αφισοκολητες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *