Μεσαίωνας 21ου αιώνα.

Γράφει ο mitsos175

Η είδηση είναι γνωστή. Αναφέρεται στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που βρέθηκε να ζει μια οικογένεια στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. «Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί. Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια», ήταν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ ενός 45χρονου απ’ αυτή την ομάδα.

Όταν το διάβασα πληροφορήρηκα την είδηση σκέφτηκα τι λένε οι θεούσες. Απορρίπτουν πολλά από την επιστήμη, εκτός φυσικά από τα όπλα, (διάφορα όπλα βρέθηκαν εκεί), δεν τους αρέσει η εκπαίδευση κλπ. Είναι ο Χριστιανισμός, όπως τον εννοούν κάποιες «θεούσες» στην πράξη!
Όπως είπε ο πατέρας:

«Ζούμε παλαιοχριστιανικά, όπως οι παλιοί, όπως οι πρόγονοί μας. Όπως σε όλες τις αβρααμικές θρησκείες, όπως οι Άμις στην Αμερική, οι παλαιόπιστοι στη Ρωσία, οι κοινότητες των κιμπούτς στο Ισραήλ…
Δεν υπάρχει λαγούμι, είναι μια παλαιοχριστιανική εκκλησία, ρωσικού τύπου, δεν υπάρχει λαγούμι. Μαζέψαμε ό,τι εικόνες είχαμε, να δούμε πώς θα τον συνεφέρουμε τον χώρο. Είναι ένα κατακομβίτικο εκκλησάκι, το οποίο έχει εξαερισμό γιατί είναι κάτω από τη γη και οι εικόνες μουχλιάζουν…
Θέλαμε να ζήσουμε φυσικά, καλλιεργούμε τα φυσικά μας προϊόντα, βιολογικά, έχουμε τα ζώα μας, ζούμε στη φύση, όπως οι παππούδες μας. Είναι επιλογή».

Άσχετα με το αν το θεωρώ σωστό, τους σέβομαι. Είναι πιο ειλικρινείς από το παπαδαριό που άλλα λέει κι άλλα κάνει. Να βάλουμε δίπλα στο φτωχικό πχ την έπαυλη του Ιερώνυμου; Θα τους θαύμαζα γιατί προσπαθούν να ζήσουν όπως πιστεύουν – ασχέτως αποτελέσματος – αν δεν είχαν τα όπλα και δεν επιτίθονταν. Αλλά κι αυτό μες τη θρησκεία είναι, κι ας λένε γι αγάπη.

Μανάρια μου, που λέει κι ο προφήτης, βλέπετε πως κανείς δεν εμποδίζει τους Χριστιανούς να ζήσουν όπως θέλουν. Εκτός των μπάτσων. Ας αφήσουν λοιπόν και τους μη Χριστιανούς να ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε, που μάλλον είναι καλύτερα από το δικό τους τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *