Πρέπει να έπιασε κρύος ιδρώτας τους υπευθύνους του Μεγάρου Μαξίμου όταν θα διάβασαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ερευνητικής πλατφόρμας «People of Greece» της εταιρείας Qed social and market research. Κι αυτό γιατί αντικατοπτρίζουν με ανάγλυφο τρόπο την αποδοκιμασία της πλειοψηφίας των πολιτών για τους χειρισμούς της αλλά και της δικαιοσύνης.
Από το δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα tvxs και το οποίο έχει τίτλο “Τέμπη – δημοσκόπηση: Διάχυτη η οργή για Μητσοτάκη, ΝΔ, δικαιοσύνη, Hellenic Train”, διαπιστώνει κανείς τους λόγους για τους οποίους αυτή η μέτρηση της κοινής γνώμης θα αναστάτωσε τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως, όσοι/ες έλαβαν μέρος στην έρευνα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το για ποιο θεσμό γεννούν οργή οι τελευταίες εξελίξεις στην διερεύνηση της υπόθεσης, οι απαντήσεις σε ποσοστό 81% (61% πολύ, 20% αρκετά) αφορούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ποσοστό επίσης 81% το κόμμα της ΝΔ (62%, 19% αρκετά), σε ποσοστό 67% (47% πολύ, 20% αρκετά) τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα) και σε ποσοστό 87% τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά υψηλά είναι τα ποσοστά αποδοκιμασίας και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς οργή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει πως νιώθει το 59% (26% πολύ, 33% αρκετά), για το κυβερνών κόμμα το 62% (29% πολύ, 33% αρκετά), για τον Κωνσταντίνο Τασούλα το 42% (20% πολύ, 22% αρκετά) και 75% για τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης της ΝΔ (37% πολύ, 38% αρκετά).
Σε γενικό επίπεδο, σε πολύ υψηλά επίπεδα καταγράφεται η οργή για την δικαιοσύνη καθώς φτάνει στο 84% (60% πολύ, 24% αρκετά) αλλά και για την Hellenic Train που φτάνει το 95% (80% πολύ, 15% αρκετά).
Αφήστε μια απάντηση