ΑΡΔ, τρολ παίζουν Τουρκικό σήριαλ σα να μην υπάρχει αύριο! Βεβαίως απευθύνονται σε κομπλεξικούς κωλόγερους και κωλόγριες με μαλάκυνση, οι οποίοι / ες θέλουν να πάνε να πολεμήσουν οι νέοι, που προφανώς τους ζηλεύουν, επειδή είναι νέοι!
Εδώ χρειάζονταν ο Άγιος Ανδρέας Παπανδρέου, να πατήσει κάτω το Χουντικούλη παίζοντας το πατριώτης θυμίζοντας πως αλωνίζουν Ουκρανικά drones στα χωρικά μας ύδατα. «Βυθίσατε τη Μαγκούρα!» Κι αρπάξτε τη γκλίτσα, να αρχίσετε τα γίδια, τους εθνικιστές.
«Τι νόμο κάνει ο Σουλτάνος!» Σκοτιστήκαμε! Κι αυτός παράσταση ανεβάζει για τα δικά του βλήματα. Όσον αφορά το Αιγαίο, όσο δεν υπάρχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ή κάποια παρόμοια κατάρα, θα συνεχίσουν δικοί μας και γείτονες να αφανίζουν τα ψάρια και να πνίγουν τα λιμενοκαθάρματα τους πρόσφυγες. Α! Και να χέζουν οι τουρίστες.
Γράψαμε πως το Ουκρανικό drone το έβαλαν στον εθνικιστικό τους πάτο και πως ανησύχησαν μόνο για τα πλοία των λαθρέμπορων εφοπλιστών. Αφερίμ! Πως μόνο αν ήταν κάνα Τουρκικό ή προσφυγικό, θα γίνονταν χαμός. Έτσι ακριβώς έγινε και θα γίνεται.
Διότι, αν δεν ασχοληθούν οι κουτσομπόλες με το γείτονα, με τι θα ασχοληθούν; Με το κέρατό τους το τράγιο; Με το σπίτι τους που καίγεται; Όχι βέβαια! Δεν είναι τώρα να μιλάνε για μαύρη αγορά και σκάνδαλα. Φταίνε οι Ρώσοι, οι Ιρανοί… Οι μαυραγορίτες, που έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης, δε φταίνε ποτέ! Να δείτε που θα ακριβύνει κι άλλο ο γαύρος, η σαρδέλα, η τσιπούρα. Θα παίρνουμε αθερίνα και θα τη βάζουμε σε θυρίδα τράπεζας, αντί για το τηγάνι. Ποιος θα πάρει ψάρι; Ο Φραπές που θα του τύχει το Τζόκερ!
Λοιπόν 6 μίλια, Εξαμίλια, που έλεγε η προφητεία. Γιατί δεν τα κάνουμε 12; Γιατί δεν είναι ώρα να παίξουμε ξύλο με τους γείτονες. Άλλο στα λόγια. Εκεί, δε μας πιάνει κανείς! Έχουμε σούπερ ντούπερ όπλα. Με τις καλύτερες μίζες στον κόσμο. Βλέπουν πρόσφυγα πριν μπει στη βάρκα. Τίποτα άλλο δε βλέπουν, αλλά καλύτερα!
Γιατί δε γίνεται πόλεμος; Για πολλούς λόγους, ας πούμε ξανά μερικούς. Πρώτον και κύριο δε δίνουν άδεια οι Αμερικάνοι. Δε θα το διαλύσουμε το μαγαζί. Δεύτερο υπάρχει περίπτωση να τους πούμε να πάνε να πολεμήσουν αυτοί που θέλουν τον πόλεμο και να μείνουν με το πουλί στο χέρι. Τρίτο (με το συμπάθιο) ο πόλεμος κοστίζει. Είδατε τι νίλα έπαθαν οι ΗΠΑ. Νόμισαν πως θα πάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, κι έχασαν τις βάσεις τους, τα αβγά και τα πασχάλια. Είμαστε τώρα για έξοδα; Πως θα πληρωθούν οι τοκογλύφοι;
Ο Σουλτάνος φρόντισε το γιουσουφάκι του τον Κούλη κι έφτιαξε ένα νόμο για να ταΐσουν σανό τα γίδια. Δε πα’ να δίνει τα χρυσό του δόντι για να πάρει μια πατάτα; Το εθνίκι θέλει να ακούει πως εμείς τον έχουμε μεγαλύτερο από τους Τούρκους. Το στρατό, το στόλο… Έτσι τη βρίσκει, με τα αεροπλάνα. Άλλοι πάλι με τσόντες, αλλά περί ορέξεως… Μόνο που η μαλακία των εθνικιστών κοστίζει σε όλους, γιατί κανείς που βλέπει πορνό δε λέει «να κόψουμε 300 ευρώ από τις συντάξεις, να πάρουμε μια γκόμενα».
Πάντως όποιος θέλει να πολεμήσει, μπορεί να πάει εκεί που γίνεται πόλεμος. Ουκρανία, Μάλι, Μέση Ανατολή… Νίκο Δένδια για τράβα, κι αν ψοφήσεις θα σου βάλουμε μια σημαία στο φέρετρο, σιδερωμένη, με τσάκιση. Να δώσεις και το παράδειγμα. Δε το βλέπω όμως.
Λίγη Ιστορία τώρα. Τις ίδιες βλακείες, ακριβώς τις ίδιες, έλεγε κι η προηγούμενη χούντα του Παπαδόπουλου. Αυτή που πούλησε την Κύπρο. Μέχρι να κάνει την προδοσία έλεγε και έκανε ό,τι ο Μητσοτάκης. Έπαιρνε όπλα, έκανε φιέστες, έλεγε του κόσμου τα παραμύθια. «Είμαστε εμείς, οι απόγονοι των Σπαρτιατών, του Μεγαλέξανδρου, οι μάγκες, οι σούπερμαν!» Μετά όμως έφτασε το σκατό στην κάλτσα και την κοπάνησαν. Εμείς τους αφήσαμε χωρίς να τους κρεμάσουμε. Μεγάλο το λάθος μας, ελπίζω να μην το επαναλάβουμε με τους σημερινούς δήθεν πατριώτες.



0 Comments