Νόμος είναι το «θέλω» των ανθρωποφυλάκων

Λίγο πριν πεθάνει (την δολοφονήσουν ουσιαστικά) η κρατούμενη Κατερίνα Γκιουλιώνη είχε στείλει μια καταγγελία προς τον συνήγορο του πολίτη της κρατούμενης όπου τόνιζε ανάμεσα στα άλλα: «Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, νʼ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά, θρασύτατα, σα νά ‘μαι το τελευταίο σκουπίδι».

Αυτή η βάρβαρη, ταπεινωτική και εξευτελιστική διαδικασία κολπικής εξέτασης για τις κατηγορούμενες στα Νταχάου των ελληνικών φυλακών συνεχίζεται και αν τύχει κάποια κρατούμενη αντιδράσει φτύνει της μάνας της το γάλα απ’ τις ανθρωποφύλακες.
Ετσι έγινε και σήμερα με θύμα την 2οχρονη Χριστίνα Κυριμοπούλου Μια τσιγγανοπούλα που κολλάει ένσημα από τα 13χρόνια στα μπουντρούμια για μικροκλοπές. Σήμερα η κοπελιά αυτή βρέθηκε στο δικαστήριο όπου συζητήθηκε η αίτηση της για συγχώνευση των ποινών.

Η απόφαση θετική και η Χριστίνα επέστρεψε στην φυλακή Κορυδαλλού ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες της αποφυλάκισης της αφού είχε εκτίσει την ποινή που τις είχε επιβληθεί.

Οι ανθρωποφύλακες όμως θέλησαν να της κάνουν άλλο ένα σπάσιμο. Επιβεβαιώνουν έτσι την εξουσία τους τα τομάρια πάνω σε ανήμπορα άτομα.
Θέλησαν να την υποχρεώσουν σε κολπική εξέταση για να την εξευτελίσουν άλλη μια φορά, λίγο πριν αποφυλακιστεί.

Η Χριστίνα αρνήθηκε να βιώσει για άλλη μια φορά αυτόν τον εξευτελισμό με αποτέλεσμα οι ανθρωποφύλακες να την οδηγήσουν στην απομόνωση με ότι αυτό συνεπάγεται στη βεβαρημένη ψυχολογία της που έχει εκδηλωθεί πολλές φορές με αυτοτραυματισμούς.

Και μετά κάποιοι αναρωτούνται γιατί ελληνικές φυλακές έχουμε τόσες πολλές αυτοκτονίες – όπως του Ισμέτ Μποσλί που βρέθηκε σήμερα κρεμασμένος στις 4 τα ξημερώματα στις φυλακές Μαλανδρίνου μην αντέχοντας ότι για 9 ολόκληρα χρόνια δεν είχε πάρει άδεια, άσχετα με το τι επιτάσσει η νομοθεσία.

Νόμος σ’ αυτά τα κάτεργα είναι το «θέλω» των ανθρωποφυλάκων.

0 απαντήσεις στο “Νόμος είναι το «θέλω» των ανθρωποφυλάκων”

  1. Δυστυχώς αυτός είναι ο σωφρονισμός μας. Έτσι λειτουργεί το σύστημά τους. Στα χαρτιά μπορεί όλα να φαίνονται εντάξει. Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
    Μας φαίνεται αδιανόητο όταν αγοράζουμε κάτι να μην το έχουμε δει πρώτα.
    Το κράτος ώμος έτσι δουλεύει. Ένα σχέδιο επιλέγεται μετά από αμερόληπτες διαδικασίες (διαλέγουν στην τύχη συνήθως), και το εφαρμόζουν.
    Προτεραιότητά τους ο πολίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *