Και τι σου έχω για μετά ….


Εντυπωσιάζετε κανένας, διαβάζοντας τις οικονομικές εφημερίδες, απ’ τον τρόπο αντίδρασης των εκπροσώπων των ντόπιων πλουτοκρατών για το εκλογικό αποτέλεσμα. Πανηγυρίζουν για την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία που απέκτησε το ΠΑΣΟΚ και εκδηλώνουν την ολόπλευρη στήριξη τους στην νέα κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση», διαβάζουμε στην «Ημερησία», απ’ όπου ενημερωνόμαστε επίσης ότι «ο πρόεδρος του Ελληνοαμενικανικού Επιμελητηρίου, Γ. Γραμματίδης, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης και ζητά τη λήψη «λελογισμένων μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα».

Ανάλογες δηλώσεις υπάρχουν και απ’ τους υπόλοιπους εκπροσώπους των καπιταλιστών.

Είναι σίγουρο ότι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου έχουν ήδη τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως τις είχαν και από τη ΝΔ. (θυμάστε τα «μυστικά γεύματα» του Γ. Παπανδρέου με το αφόν κατέ της ντόπια πλουτοκρατίας);.

Ξαναθυμηθείτε και τα δημοσιεύματα που μας γνωστοποιούσαν τα έμπειρα στελέχη των τραπεζών και των μονοπωλίων τους γνήσιους εκπροσώπους των ντόπιων πλουτοκρατών που αποτελούν το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.

Φέρτε στην μνήμη σας τι έγραφε ο Αντώνης Καρακούσης, ένας δημοσιογράφος που έχει ιδιαίτερη σχέση με το τραπεζικό κατεστημένο, στο «Βήμα» λίγο πριν από τις εκλογές: «δεν είναι τυχαίο ότι τούτες τις μέρες όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

Και τι διαπιστώνουμε μόλις λίγα 24ωρα από το εκλογικό αποτέλεσμα; Ότι σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος, ότι όλοι οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών στέλνουν το μήνυμα στους νέους πολιτικούς υπαλλήλους του. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο πως η νέα αντεργατική – αντιλαϊκή έφοδος που χρειάζεται η ντόπια πλουτοκρατία για να ενισχύσει τη θέση της στη διεθνή αγορά εργασίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, ταλάντευση και έκπτωση από αυτό που απαιτεί η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας».

Με την ανυπαρξία μαχητικού ταξικού εργατικού κινήματος που υπάρχει, και με τον βρόμικο ρόλο που παίζουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ είναι ζήτημα χρόνου η εργατική τάξη ο εργαζόμενος λαός να δεχθεί νέα πλήγματα στο βιοτικό του επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *