Εκεί που μας χρωστούσαν …


Δικάζετε κάποιος που είχε σκοτώσει και τους δυο γονείς του και λέει στους δικαστές: Λυπηθείτε με που έμεινα ορφανός.

Αυτό μας θυμίζει –παρακολουθώντας τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Λοβέρδου- η τροπή που παίρνει η νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Βγαίνει σήμερα στα τηλεοπτικά κανάλια και τα «χώνει» στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ) που χάλασαν την παράσταση που έδινε στο υπουργείο του στα πλαίσια της «κοινωνικής διαβούλευσης για την επίλυση του Ασφαλιστικού».

Και κάθε φορά που συμβαίνει που συμβαίνει μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση στους εργαζόμενους, περιβάλετε με τον μανδύα του διαλόγου μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων». (άλλος Πασοκικός νεολογισμός κι αυτός που τσουβαλιάζει εργάτες και αφεντικά).

Αλλωστε ανάλογοι «διάλογοι» μεταξύ εργατοπατέρων, κυβέρνησης και καπιταλιστών έχουν γίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και ξέρουμε κάθε φορά που κατέληξαν.

Αυτοί που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται τώρα με την τρομοκρατία των αριθμών να ζητήσουν απ’ την εργατική τάξη και νέες θυσίες αυτή την φορά με το «επιχείρημα» της «επιβίωσης των ασφαλιστικών ταμείων».
Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται τώρα να μας ζητήσουν και τα ρέστα.

Κανένας «διάλογος» απ’ τον εργαζόμενο λαό δεν πρέπει να υπάρξει για το πόσο ακόμα θα χάσει.
Πρέπει να παλέψουμε για μια κοινωνική ασφάλιση με βάση τις ανάγκες μας, για το ελάχιστο που δικαιούμαστε ως παραγωγοί όλου του κοινωνικού πλούτου. Το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό δεν καταλαβαίνουν από λόγια.
Μόνο με μαζική ταξική πάλη μπορούμε να ανατρέψουμε το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που μας ετοιμάζουν.
Όλα τα’ άλλα ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *