Νομοθετημένος μισθός Μανωλάδας από την αντεργατική χούντα

454185-chains-Γράφει ο β.ariaditis

Tην ίδια στιγμή που τα μάχιμα και αγωνιστικά σωματεία των εργαζομένων, παλεύουν για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και την ίδια ώρα που  οι προδότες γραφειοκράτες των κομματικών μηχανισμών της συγκυβέρνησης και στελέχη της  ΓΣΕΕ  κόπτονται δήθεν για την διαφύλαξη του κατώτατου μισθού, η ταξική κυβέρνηση των εργοδοτών παραμονές Πρωτομαγιάς στήνει τελειωτική κρεμάλα ακόμη και στα έσχατα όρια της εργατικής αμοιβής.

Η αδίστακτη μαφία των υπηρετών του κεφαλαίου των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και των κοινοβουλευτικών κομπάρσων τους, με τροπολογία του ελεεινού ΠΑΣΟΚ στο ούτως ή άλλως νομοσχέδιο έκτρωμα,  – μίνι μνημόνιο – παραδίνουν την εργατική τάξη για ξέσχισμα στους καπιταλιστές με  νομοθετημένες αμοιβές Μανωλάδας και απαλλαγές από εργοδοτικές εισφορές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Στο όνομα  δήθεν της αντιμετώπισης της ανεργίας καταργούν και τα δικά τους ακόμη ελάχιστα όρια του μισθού και ημερομισθίου που νομοθέτησαν πριν μερικούς μήνες για χάρη των μνημονίων. Έτσι στην  εν λόγω τροπολογία που κατέθεσαν προβλέπεται ότι:  “κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας”, ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως – ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Σε ό,τι αφορά, δε, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται “ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας”.

Το νομοθετικό αυτό τερατούργημα το συσχετίζουν με τα αμαρτωλά προγράμματα της  κοινωφελούς εργασίας μέσω των κομματικών ΜΚΟ, αξιοποιώντας τα για να δημιουργήσουν ρουσφετολογικό στρατό, εκμεταλλευόμενοι  το δράμα της εξαθλίωσης των ανέργων που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες ,η τροπολογία αυτή ανοίγει το δρόμο για την επέκταση αυτών προγραμμάτων σε όλο το δημόσιο αφού αυτά θα υλοποιούνται  σε σχολεία, νοσοκομεία ,καθώς και σε άλλους τομείς της κοινωνικής φροντίδας,από  φτηνούς,ανειδίκευτους,χωρίς δικαιώματα και σταθερή εργασία εργαζόμενους.
Όπως αποδεικνύεται καθημερινά ηεργασιακή βαρβαρότητα  και η εξαφάνιση των εργατικών δικαιωμάτων είναι μια στρατηγική επιλογή ης  Ελληνικής αστικής τάξης για να ξεπεράσει την καπιταλιστική  κρίση  σε βάρος της μισθωτής εργασίας, θέτοντας όλο και πιο χαμηλά τα κατώτερα όρια αναπαραγωγής της.

Πρώτη Μάη 1913 και ερχόμαστε όσο ποτέ άλλοτε πιο κοντά στο Μάη του Σικάγου, σε αμοιβές, δικαιώματα και συνθήκες εργασίας

Για αυτό  και μια εξέγερση για το νέο Σικάγο των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων μας, είναι αμείλικτα επίκαιρη και θα πρέπει επιτακτικά να την προετοιμάζουμε κάθε μέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *