Ενημέρωση για την κεραία της οδού Τερπάνδρου

terpandrou02Μετά από αίτηση αναίρεσης της εταιρίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 27/6/2013 εκδικάστηκε  ξανά στο Η΄ Τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών  η υπόθεση της παράνομης λειτουργίας του σταθμού βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην οδό Τερπάνδρου 7, όπου  η εταιρεία αθωώθηκε παρά τις δυο προηγούμενες καταδικάστηκες αποφάσεις.

Το συγκρότημα κεραιών λειτουργούσε από το 1993  παρά τις κραυγαλέες περιπτώσεις καρκινογενέσεων όπως η παιδική λευχαιμία. Η ΕΕΤΤ αποφάσισε δύο φορές την άμεση διακοπή της λειτουργίας, όμως και τις δυο φορές πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις αποφάσεις και συνέχισαν να λειτουργούν.

Η κεραία  έπαψε να λειτουργεί από τον Μάιο του 2009  μετά από παρέμβαση των κατοίκων. Αποτέλεσμα του δυναμικού κινήματος  που δημιουργήθηκε ήταν η εταιρεία να διακόψει το συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Μετά όμως την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι δεν θα υπογράψουν ένα νέο συμβόλαιο για τοποθέτηση κεραίας που θα επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία περιοχή μας.

Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

•    Ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2011 αναγκάστηκε μετά από επιστημονικά ευρήματα να κατατάξει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στους πιθανούς καρκινογόνους παράγοντες.

•    Ότι θα προσπαθήσουν οι εταιρίες να σπείρουν τη διχόνοια (κοινωνικός αυτοματισμός) ανάμεσα μας με ανακοινώσεις και ψέματα για προσλήψεις εργαζομένων. Μέχρι σήμερα όμως μονό απολύσεις γίνονται και οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς.

•    Ότι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την αρχική μας θέση και το σύνθημα μας ΄΄έξω οι κεραίες από τις γειτονιές΄΄ και ότι η γειτονιά μας θα είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Πρωτοβουλία κατοίκων Ν. Κόσμου
Ιστοσελίδα που θα μπορούσατε να ενημερωθείτε http://oxikeraies.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *