Ανακοίνωση από τους Αιγύπτιους Επαναστάτες Σοσιαλιστές για τη σφαγή στο Κάιρο

b2ap3_thumbnail_revsoc[Η ακόλουθη ανακοίνωση δημοσιεύθηκε αρχικά στην αραβική γλώσσα από τους Αιγύπτιους Επαναστάτες Σοσιαλιστές, στις 14 Αυγούστου 2013. Στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στο Socialist Worker, μετεφρασμένη στην αγγλική γλώσσα .]

Ανακοίνωση από τους Αιγύπτιους Επαναστάτες Σοσιαλιστές για τη σφαγή στο Κάιρο
Κάτω το στρατιωτικό καθεστώς! Κάτω ο Αλ-Σίσι, ο ηγέτης της αντεπανάστασης!

Η αιματηρή διάλυση των καθιστικών διαμαρτυριών  στην Al-Nahda al-Square και στη Raba’a Adawiyya δεν είναι τίποτα άλλο από μια σφαγή  σχεδιασμένη εκ των προτέρων. Στόχος της είναι να διαλύσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά, επίσης, είναι μέρος του σχεδίου  για να διαλυθεί η αιγυπτιακή επανάσταση και να αποκατασταθεί το στρατιωτικό- αστυνομκό καθεστώς του Μουμπάρακ.

Εμείς, οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές,  δεν υπερασπιστήκαμε ούτε για μια στιγμή το καθεστώς του Mohamed Mursi και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.  Ήμασταν πάντα στο Μέτωπο απέναντι σ’ αυτό το  εγκληματικό, αποτυχημένο καθεστώς που πρόδωσε τους στόχους της αιγυπτιακής επανάστασης. Αυτό το καθεστώς προστάτευσε ακόμη και τους πυλώνες του καθεστώτος του Μουμπάρακ, τα σώματα ασφαλείας,τις  ένοπλες δυνάμεις και τους  διεφθαρμένους επιχειρηματίες. Εμείς συμμετέχουμε με σθένος στο επαναστατικό κύμα της 30ής Ιουνίου.

Δεν υπερασπιστήκαμε, ούτε για μια μέρα, τις διαμαρτυρίες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τις προσπάθειές τους να πάρει πάλι ο Mursi την εξουσία.

Πρέπει όμως να βάλουμε τα πρόσφατα γεγονότα  στο σωστό πλαίσιο.  Βλέπουμε το στρατό να διαλύει απεργίες εργαζομένων, βλέπουμε διορισμό νέων κυβερνητών που προέρχονται  από τα απομεινάρια του παλιού καθεστώτος, της αστυνομίας και των στρατηγών. Κι έπειτα, υπάρχει η πολιτική της κυβέρνησης του Στρατηγού  Abdel Fatah al-Sisi, ο οποίος εξέδωσε ένα  πρόγραμμα που είναι σαφώς εχθρικό προς τους στόχους και τις απαιτήσεις της αιγυπτιακής επανάστασης: την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτό είναι το πλαίσιο  της βάναυσης σφαγής που διαπράττουν ο στρατός και η αστυνομία.  Είναι μια αιματηρή πρόβα τζενεράλε για την εκκαθάριση της αιγυπτιακής επανάστασης. Στόχος τους είναι να σπάσει την επαναστατική θέληση όλων των Αιγύπτιων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, είτε πρόκειται για φτωχούς, για  εργαζόμενους ή  για την επαναστατημένη νεολαία, δημιουργώντας ένα καθεστώς τρόμου.

Ωστόσο, η αντίδραση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των σαλαφιστών  με την επίθεση σε χριστιανούς και τις εκκλησίες τους, είναι ένα μεγάλο έγκλημα που συντηρεί τη δύναμη της  αντεπανάστασης. Η βρώμικη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος, όπου οι  Χριστιανοί της Αιγύπτου θα πέσουν θύματα της αντίδρασης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, φαίνεται πως είναι ο στόχος του Μουμπάρακ και του Αλ-Σίσι,   οι οποίοι ούτε για μια  μέρα δεν έχουν υπερασπιστεί  τους Κόπτες και τις εκκλησίες τους.

Είμαστε εναντίον των σφαγών από τον Al-Σίσι αλλά και εναντίον της άσχημης προσπάθειάς του να ματαιωσει την αιγυπτιακή επανάσταση. Επειδή η πρόσφατη σφαγή είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο προς την αντεπανάσταση. Στεκόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα ενάντια σε όλες τις επιθέσεις κατά των Αιγυπτίων χριστιανών   που απλώς συντηρούν  τα συμφέροντα του Αλ-Σίσι και το αιματηρό έργο του.

Πολλοί που έχουν παρουσιασθεί ως  φιλελεύθεροι και  αριστεροί έχουν προδώσει την αιγυπτιακή επανάσταση, με επικεφαλής εκείνους που έλαβαν μέρος στην κυβέρνηση του Al-Sisi. Πούλησαν το αίμα των μαρτύρων για να συγκαλύψουν τον στρατό και την αντεπανάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αίμα στα χέρια τους.

Εμείς, οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές, δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε για μια στιγμή από την πορεία της αιγυπτιακής επανάστασης. Εμείς ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε πάνω στα δικαιώματα των επαναστατών μαρτύρων και το καθαρό αίμα τους: αυτών που έπεσαν μπροστά στον Μουμπάρακ, αυτών  που έπεσαν αντιμετωπίζοντας το Στρατιωτικό Συμβούλιο, αυτών που έπεσαν εναντίον του καθεστώτος του Μόρσι, καθώς και εκείνων που σκοτώνονται τώρα από τον Al-Σίσι και τα σκυλιά του.

Κάτω το στρατιωτικό καθεστώς!
Όχι, στην επιστροφή του παλιου καθεστώτος!
Όχι στην επιστροφή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας!
Όλη η δύναμη και ο πλούτος στο λαό

Οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές
14 Αυγούστου 2013

Πηγή: OmniaTv μέσω  ilesxi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *