Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας: Ανοιχτή πρόταση Αντιφασιστικής Δράσης

erglesxikeratsiniΠρος τους κατοίκους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς  Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος, για τη δημιουργία Παλλαϊκού Αντιφασιστικού Συντονισμού στην περιοχή.

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες που αγωνιζόμαστε συλλογικά μέσα από την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΕΛΚΔ), ενάντια στην κοινωνική καταστροφή που μεθοδεύει η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση και η τρόικα, τσακίζοντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς πείνας, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, χιλιάδες απολύσεις, διάλυση υγείας, παιδείας και κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Ενάντια στη  βίαιη καταστολή και συκοφάντηση κάθε λαϊκής αντίστασης, τη εργοδοτική τρομοκρατία, της υπόθαλψη του νεοναζισμού, σας καλούμε:

Σήμερα που με τον χειρότερο τρόπο η κοινωνία διαπιστώνει το χαρακτήρα και το ρόλο της Χ.Α. και της φασιστικής ιδεολογίας της, επιβάλλεται να υψωθεί στις εργατογειτονιές της πόλης μας τείχος αλληλεγγύης και αγώνα, ενάντια  στις συμμορίες των δολοφόνων της ΧΑ,  της φασιστικής ιδεολογίας αλλά και  συνολικά του εκφασισμού στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία μας, την γειτονιά μας,  με αιχμή ένα παλλαϊκό κίνημα ξεριζώματος τους από τις γειτονιές μας.

Οι γειτονιές μας έχουν στο παρελθόν δώσει πολλούς αγώνες και αίμα ενάντια στο φασισμό. Με οδηγό αυτούς τους αγώνες, καλούμε τους Κερατσινιώτες, Δραπετσωνίτες, Περαματιώτες να εμποδίσουν το φίδι του ναζισμού να δαγκώσει ξανά.

Η πολιτική δολοφονία του Παύλου και το όψιμο ψεύτικο ενδιαφέρον κυβέρνησης και ΜΜΕ που ακολούθησε, σε καμιά περίπτωση δεν σηματοδοτεί το τέλος του φασισμού! Άλλωστε είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα  εκκόλαπταν το αυγό του φασισμού είτε με την βαρβαρότητα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ τους , την άγρια φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την διάλυση  ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΥΓΕΙΑΣ, την ανεργία, την καταστολή, την τρομοκρατία, ακόμα και με άμεση χρηματοδότηση και στήριξή τους από τον κρατικό μηχανισμό, είτε με τα πρωτοσέλιδά, τα life-style αφιερώματα, την παραπληροφόρηση και την «θεωρία των δύο άκρων», τσουβαλιάζοντας έτσι αγωνιστές με δολοφόνους. Τη μάχη με το φασισμό μπορεί να τη δώσει με επιτυχία μόνο η ενωμένη λαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση μέσα από το εργατικό κίνημα ,τα σωματεία,τις  συνελεύσεις, τις  επιτροπές, τους συλλόγους  σε κάθε γειτονιά.

Να τον τσακίσουμε πριν είναι πολύ αργά. Πριν η ιδεολογία του φασισμού ριζώσει στις ψυχές των νέων παιδιών!

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε τον κάθε κάτοικο Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος, την κάθε συλλογικότητα, το κάθε σωματείο, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς και τους δασκάλους, να βρεθούμε σε μια ανοιχτή συνέλευση που θα συζητήσει και θα αποφασίσει δράσεις για ένα μαζικό Αντιφασιστικό Παλλαϊκό Συντονισμό στην περιοχή.

Μια τέτοια δράση πρέπει να έχει τις εξής παραμέτρους:

•    Να αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας που είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, οι νέοι δουλέμποροι των αγορών και των τραπεζών. Να αποκαλύπτει την στενή σχέση της φασιστικής ΧΑ με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού.

•    Να έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην αιτία που μπολιάζει τις φασιστικές ιδέες στην κοινωνία.
Και η αιτία δεν είναι άλλη από την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετεί πιστά η  συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος αντιφασιστικός συντονισμός πρέπει να είναι άρρηκτα δεμένος με το λαϊκό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

•    Να αντισταθούμε στην φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, στις γειτονιές μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να αποτρέψουμε κάθε εμφάνιση και δράση των απογόνων του Χίτλερ.

•    Να απονομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία, των ιδεών των φασιστών. Να διώξουμε το δηλητήριο της φασιστικής ιδεολογίας αναπτύσσοντας αντιφασιστικές συνειδήσεις της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του αγώνα.

•    Να οργανώσουμε και να ξεδιπλώσουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν πολλές.  Από εσάς είμαστε  σίγουροι ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες. Σαν αφετηρία σκέψης , προβληματισμού και δράσης θέτουμε για συζήτηση τα εξής:

    Με αφορμή τη μάχη της ηλεκτρικής (13/10) να οργανωθεί διήμερο με συζητήσεις, και συναυλίες.

    Να απαιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας να αποφασίσει τη μετονομασία της Π. Τσαλδάρη σε Π. Φύσσα.  Συμβολικά να τοποθετηθούν με απόφαση της Αντιφασιστικής συνέλευσης μας, αυτοκόλλητες πινακίδες πάνω στις παλιές με το όνομα του Π. Φύσσα.

    Να οργανωθεί σειρά προβολών αντιφασιστικών ταινιών σε γυμνάσια και Λύκεια.
Να ζωγραφιστούν οι αυλές των Σχολείων (δημοτικών-γυμνασίων-λυκείωνν) με αντιφασιστικές τοιχογραφίες. Να στηρίξουμε την ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας σε γυμνάσια λύκεια (μαθητικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες κλπ).  Να στηρίξουμε δράσεις στα σχολεία με σκοπό την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το φασισμό και τα δεινά που προκάλεσε στην ανθρωπότητα.

    Να γίνει εξόρμηση σβησίματος όλων των φασιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων από τους τοίχους της πόλης.

     Να αναρτηθούν αντιφασιστικά πανώ σε όλους τους αθλητικούς χώρους.

     Να στηθεί δίκτυο ενημέρωσης και βοήθειας σε θύματα ρατσιστικών φασιστικών επιθέσεων.

Η αδράνεια, η παθητικότητα, το ‘’δεν με αφορά’’, δεν ταιριάζει με τους αγώνες και τις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης μας. Ας μην γίνουμε συνένοχοι μέχρι να ξανασυμβεί το ‘’κακό’’. Μπορούμε να ορθώσουμε Αντιφασιστικό Τείχος απεγκλωβισμένο από γραφειοκρατικές νοοτροπίες που θα στηρίζει και θα στηρίζεται στις αντιφασιστικές δράσεις του της κάθε συλλογικότητας, σωματείου, μαζικού φορέα, και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να τις υποκαταστήσει.

Όλα τα  παραπάνω μαζί με τις δικές σας σκέψεις και προτάσεις σας καλούμε να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε  τη δημιουργία Αντιφασιστικού Συντονισμού Δράσης την Πέμπτη 3 Οκτώβρη 7 μμ  στο Πολιτιστικό Κέντρο Α. Σαμαράκη.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Τηλέφωνο: 6930197726                                                                                                                       ergatikileshi.kd@gmail.com                                                                                                                                     
 http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/

Μία απάντηση στο “Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας: Ανοιχτή πρόταση Αντιφασιστικής Δράσης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *