Πρωτοβουλία κατά ευρώ-ΕΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά

stopEU-EEΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον υπογράμμισε πως «εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για την περίπτωση της Ελλάδας».

Η «Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ» καταγγέλλει την εσκεμμένη και απροσχημάτιστη ταύτιση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που αποτελεί το σιδερένιο χέρι του συστήματος, με τις μαχητικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της αριστεράς, που αντιστρατεύονται τις στρατηγικές επιλογές των κυρίαρχων κύκλων. Κορυφαίες εκφράσεις αυτών των επιλογών αποτελούν η ένταξη και παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη σύγχρονη απολυταρχία του κεφαλαίου και κρεατομηχανή των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, καθώς και στον βάρβαρο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό σχηματισμό του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις, που έρχονται όμως από το μέλλον του αναδυόμενου κρατικού και θεσμικού αυταρχισμού. Πρόκειται για δηλώσεις αποκαλυπτικές των πολιτικών προθέσεων της ολιγαρχίας στη χώρα μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο. Αποτελούν προθέσεις που συμπυκνώνονται στην επιβολή ενός σύγχρονου καθεστώτος κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που θα συμβαδίζει με την ακραία επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Κάνουν όμως ο κ. Σαμαράς και οι κυρίαρχοι κύκλοι τον λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο, υποτιμώντας το λαϊκό κίνημα και τις δυνατότητες ανάταξής του!

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *